Огляд Ruike P121 Hussar

Компанія Ruike не перестає дивувати публіку раз за разом випускаючи ножі з оригінальним і яскравим дизайном. Один з них — нещодавно представлена модель Ruike P121 «Hussar», яка доступна у зеленому і чорному кольорах.

Насамперед варто розглянути технічні характеристики представленого ножа. Клинок виготовлений з нержавіючої сталі марки 14C28N, загартованої до рівня 58-60 HRC (в основі леза присутнє відповідна позначка). Повна довжина леза дорівнює 88 мм, а його товщина в області обуха — 3,5 мм. Зведення різальної крайки практично по всій довжині становить ~0,7 мм і стає товщим до вістря, доходячи до ~1,0 мм.

Плашки руківʼя також виконані з «нержавійки», однак в цьому випадку була використана сталь з маркуванням 3cr14n. Поверх них встановлені накладки з G10.

Повна довжина моделі Ruike P121 «Hussar» у відкритому вигляді становить 215 мм, а в складеному — 122 мм. За фіксацію клинка в «робочому» положенні відповідає замок типу Liner-lock. Цей механізм вже встиг зарекомендувати себе як простий, зручний і надійний, особливо у виконанні Ruike. Вага ножа — 127 грамів.

Попри досить «ломовите» зведення клинка, він добре справляється з зрізом найрізноманітніших матеріалів. Більш того, коштом масивності леза, ніж прекрасно підходить для виконання грубих робіт, наприклад, стругання дерев'яних гілок тощо. Скоси в області обуха, що формують фальш лезо , не тільки доповнюють загальний дизайн, а й дозволяють зробити клинок більш стійким до навантажень.

Окремої уваги заслуговує відмінне заводське заточування та полірування майже «в дзеркало», внаслідок якого ніж відбиває сонячні промені.

Відкривання леза виконується за допомогою спеціального виступу (плавця), що є частиною клинка. Якісна обробка, а також наявність підшипників дозволяють дуже плавно і швидко, буквально за секунду привести ніж в «робоче» положення.

Руківʼя на вигляд має незграбні форми, але шляхом відмінної підгонки деталей одна до одної й фінального шліфування, не наминає долоню і не викликає дискомфорту під час утримання як прямим, так і зворотним хватом. Трохи опуклі форми й «незграбність» у поєднанні з фактурною поверхнею, навпаки, дозволяють краще заповнити долоню, роблячи експлуатацію максимально комфортною.

На одній зі сторін руківʼї присутня жорстка металева кліпса, яка гарантовано утримає ніж в закріпленому місці (на кишені, ремені тощо) навіть під час сильного трясіння. За необхідності її можна зняти (встановлення кліпси з іншого боку або в іншому положенні не передбачено).

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що модель Ruike P121 «Hussar» — це надійний, універсальний ніж зі зручним руківʼям, міцним і досить гострим клинком, надійним замком і лаконічним дизайном. Він відмінно підійде як для повсякденного носіння, так і для активного відпочинку на природі.

Знижка 5% за промокодом:
H5

копіювати

Купон скопійований

Товари новини

Написати коментар