Як не можна використовувати складаний ніж Ruike

Власники EDC-ножа знають, що є низка маніпуляцій, які заборонено робити з інструментом. Небажано використання затупленого клинка, оскільки це підвищує ризик його зісковзування та травмування користувача, або регулярно розкривати ножем металеві банки або пляшки, хоч сам виробник і заявляє про таку здатність своїх інструментів.

Може знадобитися деякий час, щоб зрозуміти, з яким завданням може впоратися конкретна модель, а з якою – ні. І якщо при регулярному пробиванні банок консервів може просто відколотися вістря, тобто низка інших ситуацій, які можуть призвести до більш серйозних, негативних наслідків.

Для тих, хто погано знайомий з EDC-виробами бренду, ми склали короткий посібник, коли категорично заборонено використовувати ножі фірми Ruike.

Випробування вістря на міцність

У пригодницьких фільмах і шоу про виживання в дикій природі часто демонструється, як звичайний ніж використовується для вирішення складних, а іноді задач, що здадуться нездійсненними. Але насправді краще уникати випробування ножа на міцність і пускати його в хід лише за прямим призначенням.

Існує велика різниця між використанням гострого кінчика леза: витягування скалки з пальця або потрошення і чищення риби або застосування як імпровізований брухт, коли при одному русі виріб може зламатися і завдати серйозних каліцтв власнику. Тоді чому силові навантаження на EDC-клинки часто відображаються на екрані, якщо це не схвалюється?

Надмірний тиск на клинок створює велике навантаження на замок. Ніж здатний працювати в одному напрямку, у той час як підчіп, розколювання та інші маніпуляції створюють навантаження в напрямку, протилежному тому, в якому інструмент складається. Згодом така експлуатація призводить до збоїв у роботі механізму блокування, на ножі утворюється тріщина та сколи, що роблять виріб непридатним для роботи.

Тому, якщо відкриття консервної банки є разовою необхідністю, то складний ніж Ruike впорається з цим завданням, але на постійній основі краще зберігати для таких випадків відкривалку для банок та пляшок.

Інструмент для забивання

Деякі ножі витримують удари молотка по рукояті для глибокого забивання клинка та розколювання щільного матеріалу (наприклад, деревини). Це переважно нескладні моделі для виживання, чия рукоять виготовлена з гуми та скловолокна. Але складні ножі Ruike, якими б міцними вони не були, не витримують такі потужні удари, що повторюються.

Більшість виробників інструментів навіть не проводять тестування EDC-виробів на предмет стійкості до подібних навантажень – призначення виробів даного типу полягає у вирішенні базових, побутових завдань, куди не входить використання в якості брухту.

Складень складається з безлічі дрібних частин, що рухаються, і кілька ударів молотком миттєво виводять з ладу замок. У подібній ситуації шукайте призначені для таких випадків інструменти і не наражайте на складний ніж і себе на невиправданий ризик.

Альтернатива молотку

Протилежна ситуація - у вас є цвях, який потрібно забити, але немає молотка. Іноді користувачі намагаються замінити цей інструмент кишеньковим ножем, що стає фатальною помилкою.

Використання EDC-моделі для заміни аксесуарів іншого типу створює проблеми як ножа, так і його власника. Ми рекомендуємо уникати використання ножа для забивання цвяхів затягування шурупів та інших дій, що потребують спеціалізованих інструментів. Як і у випадку з консервною банкою, закрутити гвинт за допомогою гострого кінчика не буде проблемою, але в іншому використовуйте ніж строго за призначенням.

Удар обухом

Обух знаходиться з протилежного боку від леза і не потребує заточування. Ця частина клинка не використовується для різання – лише в деяких моделях ширини обуха достатньо для зручного упору під палець та підвищеного контролю.

Компанія Ruike проводить силовий тест нових моделей перед їх випуском для виявлення слабких місць конструкції. Тестування включає удари обухом, що дозволяють випробувати на міцність запірний механізм. Подібно до автомобіля з манекенами для краш-тестів, перші моделі ножів виковуються для перевірки надійності кінцевого виробу: для цього ніж піддається екстремальним навантаженням, які не слід повторювати в житті.

Не виконуйте з обухом інструменту зайвих маніпуляцій, ризикуючи пошкодити лезо, - це робить виробник, щоб гарантувати високу якість аксесуара.

Метання

Метання ножа – ефектна навичка, яка часто миготить у голлівудських фільмах. Насправді ножі Ruike (офіційний сайт бренду підтверджує цю інформацію) не призначені для виконання трюків.

Кидок ножа створює підвищене навантаження на запірний механізм, рукоять, лезо та впливає на цілісність та функціональність конструкції. Існує ряд відмінностей між спеціалізованим метальним ножем і типовим складнем для повсякденного носіння.

Нанесення інструменту пошкоджень та скорочення його терміну служби вас не зупиняє? Подумайте про свою безпеку. Виконання трюків з ножем – мистецтво, що вимагає знань про запобіжні заходи та практичні навички, без яких метання клинка може призвести до трагедії. Не піддавайтеся спокусі і не кидайте складний ніж!

Підведемо підсумки

Поради, що не можна різати ножем і як його використовувати, можуть здатися простими, але користувачі не завжди дотримуються правил експлуатації, про що говорить безліч інструментів, що регулярно надходять до нашого сервісного центру.

Як пластикова пляшка призначена для зберігання рідини, так ніж Ruike виготовляється для різання. Удари обухом, забивання цвяхів, надмірний тиск на вістря – це маніпуляції, про які потрібно забути, якщо ви дбаєте про цілісність інструменту та власну безпеку.

В екстремальній ситуації, що потребує нетипового рішення та експлуатації складня не за прямим призначенням, спочатку зважуйте ризики та оцінюйте рівень потенційної небезпеки для вашого здоров'я.

У нашому блогу Ruike.com.ua можна отримати корисну інформацію про ножі Ruike. Відгуки покупців, огляди на популярні моделі, тонкощі вибору та догляду – все це можна знайти в нашому онлайн-магазині та замовити інструмент, що сподобався, з доставкою додому.

Написати коментар
Оберіть мову сайту: