Армійські ножі Ruike – що може запропонувати відомий бренд

Військовий-це сила, надійність і непохитність. Те ж саме можна сказати про армійські ножі Ruike, які сконструйовані таким чином, щоб витримувати будь-які виклики, що виникають в умовах виживання. Дані інструменти створюються спеціально для потреб військовослужбовця. Ними однаково зручно нарізати продукти харчування, розчищати місце для відпочинку або копати яму для розведення багаття, а в деяких випадках від наявності армійського ножа залежить життя користувача.

Крім військових цілей армійські багнет ножі і портативні складні ефективно справляються із завданнями в побутових, міських і похідних умовах. Мандрівники, рибалки, мисливці і автолюбителі періодично стикаються з труднощами, які здатний вирішити міцний клинок. Тому він є обов'язковою частиною не тільки військового спорядження, а й корисним доповненням до домашнього набору інструментів.

Детальніше про особливості конструкцій армійських ножів Ruike і їх можливості розповімо в нашому огляді.

Зміст

  1. Чим армійські ножі відрізняються від EDC-моделей?
  2. Де використовується армійський ніж?
  3. Який ніж Ruike вибрати?
    1. Ruike Jager F118
    2. Ruike D198-PB
    3. Ruike S22
    4. Ruike L51
    5. Ruike LD51
  4. Де можна купити армійський ніж?

Чим армійські ножі відрізняються від EDC-моделей?

З огляду на специфіку основної області застосування армійських ножів, вони мають високу міцність і простотою використання. Інструменти даного формату можуть мати складну і нескладну конструкцію, деякі вміщають відразу кілька складових для виконання безлічі функцій. Але незалежно від типу конструкції і того, скільки коштує армійський ніж, кожен з них володіє декількома важливими характеристиками:

  • Зносостійкі, нержавіючі марки сталей. У польових умовах солдату потрібно міцний клинок, який не боїться вологи і високих навантажень. Тому у виробах Ruike використовуються сталі Sandvik 14C28N, 12C27 і 8Cr13MoV, які демонструють баланс між міцністю, корозійною стійкістю і простотою в догляді, щоб користувач не витрачав багато часу на заточку вироби.
  • Ергономіка. Зручність використання інструменту залежить від форми і розміру рукояті, а в армійських виробах цей момент має критичне значення. Поліпшення хвата і контролю клинка забезпечується рукояткою, сконструйованої з урахуванням вигинів долоні, і наявністю упору під палець. Деякі моделі оснащені накладками з жароміцних і протиковзких матеріалів.
  • Простота використання. У критичний момент армійський ножик зобов'язаний швидко прийти на допомогу, тому конструкція робиться гранично простий. Моделі з фіксованим клинком укомплектовані піхвами для носіння на поясі і швидкого доступу. Складні варіанти оснащені простими запірними механізмами Liner Lock, Frame Lock і Slip Joint з миттєвим відкриттям клинка.

Де використовується армійський ніж?

Гостре лезо є доповненням до вогнепальної зброї і дає військовому перевагу перед противником в ближньому бою. У деяких ситуаціях він замінює пилки або лопати, коли немає доступу до повноформатних інструментів.

Найміцнішим і древнім варіантом армійського інструменту вважається нескладний ніж-багнет, який кріпиться до довгоствольної зброї для ураження ворога в рукопашному бою. Але завдяки власним напрацюванням Ruike, сучасні вироби складного типу здатні виконувати практично те ж саме, що може армійський багнет ніж.

З огляду на міцність і зносостійкість конструкції, такий аксесуар ефективно справляється з низкою завдань:

  • Приготування їжі в польових умовах;
  • Аварійні ситуації, при яких потрібно швидко розрізати стропи або пробити скло;
  • Пересування по пересіченій місцевості, де потрібно розчищати шлях від заростей;
  • Спорудження укриттів.

У побуті це не менш корисний аксесуар, який здатний пиляти, різати, колоти речі різної щільності без шкоди цілісності леза.

Який ніж Ruike вибрати?

Тепер, коли ви розумієте відмінності армійського інструменту від простих клинків, пропонуємо розібрати найпопулярніші моделі від компанії Ruike. Купити армійський ніж в Україні з даного списку можна на нашому сайті.

Ruike Jager F118

Jager F118-простий, але ефективний ніж з фіксованим клинком довжиною 11 сантиметрів. Матеріал клинка-нержавіюча сталь Sandvik 14C28N з високим вмістом хрому, який перешкоджає появі темних плям і іржі. Сталь загартована до рівня 59-60 HRC і витримує високі навантаження, навіть якщо потрібно використовувати інструмент в нетипових для нього напрямках, щоб викопати невелику яму або заточити дерев'яні кілки.

На рукоятці присутні накладки з склотекстоліти G10, зафіксовані двома гвинтами. Матеріал має злегка шорстку поверхню, яка забезпечує надійне захоплення при утриманні голою рукою або в рукавичках. У хвостовій частині знаходиться маленький отвір для темляка, а монолітна конструкція дозволяє розбивати хвостом скло.

У комплект з ножем йдуть фірмові піхви з ударостійкого пластику з доповненням у вигляді блокуючого механізму, що запобігає випадання інструменту під час руху.

Модель випускається в декількох варіаціях з різними відтінками накладок: чорний і зелений.

Ruike D198-PB

Зазвичай визначення "бюджетний ніж" асоціюється з низькою якістю, але D198-PB – рідкісний виняток. Це добре складений, міцний складень з клинком зі сталі 8Cr13MoV за доступною ціною. Класична форма Drop-Point зручна для більшості завдань, що виникають в повсякденній рутині, а товщина 3.1 міліметра надає стійкості до деформацій під час ударних робіт.

Модель має досить довгу рукоять (13.3 сантиметри), тому її зручно утримувати рукою в щільній рукавичці. Аксесуар компактно складається до розміру долоні і поміщається в задню кишеню тактичних штанів. Для запобігання випадання інструменту під час руху Користувача призначена мініатюрна сталева кліпса. Виріб поставляється з текстурованими накладками з жароміцного поліаміду, в хвості присутній отвір для темляка.

Завдяки замку Liner Lock вам не доведеться турбуватися про випадкове відкриття ножа в кишені або в руці. Для закриття клинка потрібно натиснути на лайнер і довести лезо до вихідного положення.

Ruike S22

Швейцарський ніж-універсальний аксесуар, здатний частково замінити набір інструментів, який незручно носити з собою в польових умовах. Модель S22 є інтерпретацією класичного мультиінструменту, яка складається з двох базових елементів: клинка з прямою заточкою і ножиць.

Обидва інструменти виготовлені зі сталі Sandvik 12C27 твердістю 58 HRC, яка без наслідків витримує тривалі навантаження. Мініатюрний клинок довжиною 5.3 сантиметри має якісну заводську заточку і ріже картон і стропи відразу після розпакування. Форма Drop-Point не вимагає спеціальних знань в заточуванні, тому ріжуча кромка заточується за допомогою звичайного абразиву за 1-2 хвилини.

Другий інструмент-невеликі підпружинені ножиці, які призначені для роботи малої і Середньої Складності: відрізання волосіні, шнурка або мотузки. Всі елементи фіксуються за допомогою замка Slip Joint і ховаються в рукояті з накладками з склотекстоліти G10. Вага виробу складає всього 43 грами, тому воно практично не відчувається під час носіння в кишені.

Ruike L51

Це один з наймасивніших мультитулів в асортименті. Він оснащений рядом дрібних інструментів, які виконують 20 різних функцій для роботи з деревом, проводами, мотузками, а також відкриття пляшок і консервних банок.

Основу конструкції становить клинок з прямою заточкою. Як і всі складові, він виготовлений зі сталі Sandvik 12C27 нержавіючого типу з кріогенною обробкою, яка підвищує твердість металу до 59 HRC. В цілому, це надійне і міцне лезо для приготування їжі на багатті і облаштування польового табору.

Крім клинка в конструкцію L51 входить пила, плоскогубці, викрутка, ножиці, відкривачка для пляшок, штопор і ряд інших інструментів, які інтегровані в інші елементи для економії ваги. Він становить 244 грами.

Лезо і інші складові ховаються в рукояті і фіксуються замком Slip Joint. Незважаючи на істотну ширину рукояті, що пояснюється кількістю функцій, клинок зручно носити в кишені тактичного рюкзака, додатково зачепивши кліпсою для підстраховки. Сама рукоятка має шорстку поверхню, яка полегшує утримання аксесуара в руці.

Ruike LD51

Модель LD51 здатна впоратися з чим завгодно – від затягування гвинтів за допомогою викрутки до нарізки їжі. Якщо потрібен один з кращих ножів-мультитулов, то даний аксесуар підходить на цю роль.

Його конструкція складається з 23 інструментів – найбільшого набору серед виробів подібного типу у компанії Ruike. Основа-клинок Drop-Point зі сталі Sandvik 12C27. Його довжина дорівнює 8.5 сантиметрів при товщині 3 міліметри. Заточувати лезо не так просто через товщину рукоятки, але клинок довго зберігає гостроту, тому цей аспект не повинен стати серйозною проблемою.

Ножик доповнений іншими елементами, також виконаними з нержавіючої марки сталі і утримуються в робочому положенні за рахунок замка Liner Lock. LD51 поєднує функціональність і ергономіку завдяки чіпким накладкам G10, які доповнюють дизайн і забезпечують безпеку незалежно від способу утримання ножа. Можливо, в якості інструменту для самооборони-це не кращий варіант, але для швидкого виконання базових робіт можливостей цього аксесуара вистачає з головою.

Де можна купити армійський ніж?

Якщо ви в пошуку нового армійського ножа, компанія Ruike пропонує широкий вибір тактичних інструментів різної конструкції, розміру і стилю з п'ятирічною гарантією. Ознайомитися з асортиментом бренду можна в онлайн-магазині Ruike Україна – офіційного імпортера продукції від стрімко розвивається виробника EDC, туристичних, армійських і тактичних інструментів.

Товари новини