Мультифункціональні ножі Ruike: завжди під рукою для будь-якої потреби

Ви коли-небудь опинялися в ситуації, коли потрібен ніж, але під рукою немає нічого підхожого? Чи, може, було необхідно відкрити консервну банку, перерізати мотузку чи відкрутити гвинт, але ви усвідомлювали, що необхідні інструменти залишилися вдома? Саме для таких випадків і створені складні багатофункціональні ножі Ruike!

Ці компактні чудо-інструменти здатні впоратися практично з будь-яким завданням, чи то похід у ліс, пікнік на природі, чи дрібний ремонт вдома. Давайте розберемося, чим відрізняється багатофункціональний ніж від мультитула та як вибрати потрібний варіант для активного відпочинку.

Універсальність в одному об'єкті: багатофункціональні ножі Ruike

Функціональність інструменту — запорука його практичності. Проте цією якістю володіють безліч виробів, які мають вагомі відмінності, що може ускладнити вибір. Багато хто часто проводить паралель між функціональними ножами та мультитулами, але з погляду на їхні можливі сценарії використання це не зовсім вірний підхід.

Відмінність багатофункціонального ножа — наявність повноформатного клинка як основний інструмент (не плутайте зі швейцарським ножем, який оснащений мініатюрним лезом). Це дозволяє виконувати виробом ідентичні маніпуляції, як і зі звичайним складаним ножем. Водночас така модель має безліч інших дрібних елементів в якості супутніх доповнень для виконання завдань малої та середньої складності.

У мультитулах основним інструментом часто виступають пасатижі, а клинок займає другорядне місце в наборі комплектуючих. З одного боку, це підвищує зручність експлуатації аксесуара саме під час виконання ремонтних робіт, але з іншого — робить його не дуже практичним помічником під час відпочинку на природі, де найчастіше використовуваним інструментом є ніж складний.

Таким чином, перед вибором конкретної моделі багатофункціонального ножа важливо розуміти, що максимальну користь вона принесе під час активного відпочинку: у туристичній подорожі, на риболовлі чи пікніку — у цих сферах інструменту просто немає рівних завдяки наявності вбудованих елементів.

Топ популярних багатофункціональних ножів Ruike

Багатофункціональні ножі займають левову частку асортименту бренду Ruike. Серед них є як лаконічні моделі з мінімальним набором інструментів для простого транспортування, так і надфункціональні аналоги на будь-який випадок.

Нижче представляємо нашу добірку інструментів-бестселерів.

Ruike Trekker LD31

Найпростіша модель, яка виконує 16 функцій. Ніж інструмент виймається одним рухом руки та фіксується замком liner lock, тому лезо можна сміливо використовувати для різання матеріалів будь-якої щільності.

Інструменти розташовані в 3 ряди та покривають базові потреби, які можуть виникнути на природі. Водночас це рішення позитивно відбивається на вазі конструкції (лише 181 г).

Сталь в інструментах

Sandvik 12C27

Матеріал руківʼя

G10

Кількість функцій

16

Довжина в закритому положенні

114 мм

Замок

Liner lock + Slip joint

Вага

181 г

Ruike Trekker LD41

Тут витримана «золота середина» між функціональністю та легкістю у носінні. З урахуванням 22 функцій, модель важить 231 г і укомплектована кліпсою, яка дозволяє закріпити інструмент на сумці або кишені одягу.

Крім стандартного ножа та ножиць, в конструкції є плоскогубці та кусачки для дроту, що розширюють можливості виробу. Інструмент особливо сподобається велосипедистам, оскільки в ньому також наявний ключ для велосипедних спиць та кілька викруток (плоска та хрестова).

Сталь в інструментах

Sandvik 12C27

Матеріал руківʼя

G10

Кількість функцій

22

Довжина в закритому положенні

114 мм

Замок

Liner lock + Slip joint

Вага

231 г

Ruike Trekker LD51

Найфункціональніша модель в асортименті (23 варіанти експлуатації) здатна з лишком замінити не тільки ніж туристичний, а й повний набір інструментів загалом.

У конструкції є все, що може знадобитися під час знаходження вдалині від дому — від клинка з прямим заточуванням, серейторної пили та відкривачки для пляшок до викруток, скальпеля та інструментів для роботи з волосінню, проводами та дротом. Елементи виконані з нержавіючої сталі, яка не боїться впливу агресивних середовищ, та надійно утримуються у відкритому положенні за допомогою запірних механізмів, що підвищують безпеку використання.

Сталь в інструментах

Sandvik 12C27

Матеріал руківʼя

G10

Кількість функцій

23

Довжина в закритому положенні

114 мм

Замок

Liner lock + Slip joint

Вага

262 г

Як вибрати багатофункціональний ніж

Під час вибору відповідного інструменту звертайте увагу на 3 аспекти:

  • Якість матеріалів. Сталь обов'язково має бути нержавіючою, щоб уникнути появи іржі під час контакту з водою. Ідеальний рівень твердості металу знаходиться в межах 58-60 HRC — у такому разі леза легко піддаватимуться заточуванню та справлятимуться з різанням більшості матеріалів без ризику появи сколів. Щодо матеріалу руківʼя, все залежить від особистих уподобань. Це може бути як пластик, так і мікарта. Головне, щоб руківʼя мало текстуровану поверхню, яка не дозволить долоні ковзати по конструкції.
  • Набір інструментів. Вибирайте ту модель, яка відповідає вашим потребам. Якщо ви плануєте носити інструмент з собою «про запас» на непередбачуваний випадок і робите ставку на портативність, то моделі з мінімальним набором функцій буде достатньо для виконання базового ремонту та завдань у туристичному таборі. Тим, хто бажає бути готовим на 100% до будь-якої ситуації, краще купити ніж із розширеним функціоналом.
  • Фіксувальний механізм. Будьте уважні щодо характеристик складаних інструментів, оскільки серед представлених на ринку варіантів є ті, в яких замок передбачений лише для основного клинка. Тут у продукції Ruike є незаперечна перевага, оскільки кожен елемент міцно замикається у відкритому вигляді, захищаючи користувача від випадкового складання інструменту, яке може призвести до травм.

Товари новини

Написати коментар