4 літні новинки Ruike

Кожен користувач ножів має власний список якостей, якими повинен володіти інструмент, тому визначення «кращий» є відносним. Але на основі власного досвіду, ми з упевненістю можемо сказати, що найкращий складаний ніж — зовсім не той, що має високу вартість. Головне — високотехнологічні матеріали та механізми, які роблять використання комфортним, а термін служби — довгим.

Керуючись цими принципами, компанія Ruike поповнила свій асортимент низкою нових ножів. Серед них є пара надлегких EDC моделей M661-TZ та M662-TZ, а також суцільнометалеві M126-TZ та M671-TZ.

У цій статті ми вивчимо характеристики новинок та розберемо, що відрізняє їх від інших інструментів бренду.

Що спільного мають новинки Ruike?

Нові ножі мають різні форми та розміри, які визначають їхнє призначення, але вони мають і кілька схожих характеристик, а саме — матеріали.

  1. Незалежно від форми та довжини клинка, кожен ніж виготовлений зі сталі 154CM — американської марки, яка загартовується до 56-60 HRC. Цей метал є найулюбленішим серед багатьох ножових брендів, включаючи Emerson та Benchmade. Все завдяки високій твердості, за якої сталь не втрачає в'язкість і володіє стійкістю до бокових навантажень.
  2. В асортименті Ruike переважають ножі зі склотекстолітовими руківʼями, проте новинки привносять довгоочікувану різноманітність. Крім вже знайомого G10, у їхніх руківʼях застосовується титановий сплав ТС4. Метал є немагнітним, міцним та нержавіючим, крім того, має досить низьку питому вагу, що позитивно відбивається на вазі конструкцій ножів.

Однак ми знаємо, що сертифіковані метали в конструкції — це лише частина успіху, що перетворює інструмент на складаний ніж гарної якості. Важливе значення мають дрібні деталі: механізми відкриття та закриття, форми клинка та руківʼя, допоміжні елементи. І тут новим ножам Ruike теж є чим похвалитися.

Ruike M661 TZ

Матеріал клинка 154СМ Довжина клинка 74 мм
Форма Normal blade Товщина обуха 3.1 мм
Матеріал руківʼя G10, титан ТС4 Довжина руківʼя 95 мм
Замок Frame Lock Вага 60 г

Наш список відкриває новинка з найлаконічнішим дизайном. У ній немає інноваційних механізмів та унікальних рішень. Натомість модель пропонує просту та ергономічну конструкцію, яка, попри свою мінімалістичність, справляється з безліччю повсякденних завдань.

Характеристики:

  • Форма Normal blade відрізняється особливо довгою різальною крайкою, що є універсальною для більшості ситуацій. Крім того, її легко заточувати, володіючи мінімальними навичками.
  • Лайнерний тип запірного механізму Frame lock відповідає за фіксацію клинка. Відкриття до фіксації реалізується за допомогою упору великим пальцем на шпеньок, а кульковальник робить «хід» гранично плавним.
  • На руківʼї ножа є лише одна накладка G10, що знижує вагу конструкції до 60 грамів. З протилежного боку конструкції оголена титанова пластина.
  • Це один із найлегших інструментів в асортименті, водночас склотекстоліту з одного боку достатньо для надійності утримання руківʼя навіть у вологій долоні.

Синтез функціональності та сучасного стилю перетворює цей маленький складаний ніж на досить потужний інструмент. Дизайн ножа також має приємне доповнення у вигляді кліпси глибокої посадки, що дозволяє повністю сховати інструмент у кишені.

Ruike M662 TZ

Матеріал клинка 154СМ Довжина клинка 74 мм
Форма Wharncliffe Товщина обуха 3.1 мм
Матеріал руківʼя G10, титан ТС4 Довжина руківʼя 95 мм
Замок Frame Lock Вага 60 г

Це практично «близнюк» моделі M661 TZ з єдиною відмінністю в формі клинка. Замість класичного Normal blade він має форму Wharncliffe з впізнаваним плавним звуженням обуха до кінчика, що робить клинок схожим на кіготь звіра.

Форма має свої переваги та недоліки. З поганого — її вістря більш вразливе перед появою пошкоджень у разі екстремальних навантажень, але це нівелюється розширеними можливостями клинка: завдяки подовженому лезу він здатний не тільки різати матеріали різного розміру, але й робити тонкі надрізи або точкові проколи за допомогою гострого кінчика.

Характеристики:

  • Поверхня сталі оброблена методом Bead Blasted, що усуває блиск металу та матує дрібні подряпини.
  • Конструкція відкривається та закривається однією рукою, для розкриття призначений сталевий шпеньок. Основа інструменту — замок Frame Lock, тому ножем можна навіть заточувати дерев'яні кілочки, не переживаючи, що він випадково закриється під час навантаження.
  • У руківʼї ножа поєднуються два матеріали: з одного боку це нержавіючий титан, з іншого — G10 з шорсткою поверхнею для запобігання ковзанню. Краї склотекстоліту закруглені, тому матеріал не наминає руку під час утримання.
  • Завдяки довжині 169 мм, з якої 74 мм — це розмір клинка, ніж не є холодною зброєю та підходить для повсякденного носіння. Товщина клинка 3.1 мм додає йому міцності під час експлуатації, тому його можна також використовувати як ніж складаний тактичний.

Перше відчуття, яке викликає M662 TZ, — це стабільність. У ньому використані знайомі матеріали та механізми, які випробувані на практиці та довели свою довговічність. Але в процесі тестування приємно дивує інший аспект — вага, що складає всього 60 грамів і ледь відчувається в руці.

Ruike M126 TZ

Матеріал клинка 154СМ Довжина клинка 91 мм
Форма Straight back Товщина обуха 3.1 мм
Матеріал руківʼя титан ТС4 Довжина руківʼя 122 мм
Замок Frame Lock + Beta Plus Вага 109 г

Витончений і тонкий — так можна описати зовнішній вигляд M126 TZ. Ніж має суцільнометалеву конструкцію з матовою поверхнею, тому не відблискує під променями сонця. Це рішення також дозволяє приховати подряпини на руківʼї та клинку, які виникають внаслідок довгої експлуатації, а у випадку з лезом — після частого заточування грубими абразивами.

Характеристики:

  • Форма клинка Straight back не нова у ножах Ruike, але саме вона є однією з переваг моделі. Її ідеально пряма і довга крайка ріже та пиляє все, що трапляється на шляху, а гострий кінчик приходить на допомогу в колючих роботах.
  • Коли клинок товщиною 2.5 мм занадто сприйнятливий до навантажень, а товщина порядку 3.5 мм не може забезпечити акуратне різання, M126 TZ товщиною обуха 3.1 мм витримує «золоту середину» між зносостійкістю й точністю різу.
  • Замок Frame Lock із запобіжником власної розробки Beta Plus є гарантом безпеки під час експлуатації леза. Механізм розроблено з урахуванням виконання інструментом важких робіт, тому він не боїться інтенсивних навантажень.
  • Поєднання сталевого клинка та титанового руківʼя робить конструкцію практично «невбивною». Метали несприйнятливі до впливу вологи, кислот, олій, їх складно подряпати завдяки обробці Bead Blast, вони не піддаються деформуванню.

Мабуть, єдиним моментом у M126 TZ, що може викликати питання, є кліпса. Вона не підходить для прихованого носіння і є однопозиційною, тому новинка не буде зручною для шульг. У всьому іншому це стильний EDC ніж, який ріже так само добре, як виглядає.

Ruike M671 TZ

Матеріал клинка 154СМ Довжина клинка 70 мм
Форма Clip Point Товщина обуха 3.5 мм
Матеріал руківʼя титан ТС4 Довжина руківʼя 94 мм
Замок Frame Lock Вага 99 г

Масивне руківʼя з ребристою поверхнею — найяскравіша деталь, яка впадає у вічі при погляді на M671 TZ. Ця текстура сприяє міцному утриманню ножа та нівелює недолік суцільнометалевої конструкції, яка часто намагається вислизнути з руки користувача під час експлуатації, що є проблемою серед інструментів такого формату.

Крім дизайну руківʼя ніж має товстий клинок класичної форми, який перетворює його на справжню «робочу конячку». Він справляється з грубою роботою без ризику появи сколів, а також є простим у догляді, що особливо важливо у разі експлуатації в польових умовах.

Характеристики:

  • Під час виробництва сталевий клинок піддається кріогенній обробці, яка підвищує твердість сталі до ±58 HRC. Цей показник є оптимальним для кишенькового ножа, оскільки дозволяє уникнути деформування крайки у довгостроковій перспективі.
  • Форма Clip Point універсальна як для різальних, так і колючих робіт. У поєднанні з упором під палець ножем можна виконувати особливо складні завдання, не ризикуючи поранитися о гостре лезо.
  • M671 TZ підлаштовується під користувача, пропонуючи два варіанти відкриття конструкції: за допомогою переднього плавця або двостороннього шпенька. Як відкрити ніж — обирає його власник, а замок Frame Lock страхує від випадкового закриття клинка.
  • Легкий титан у руківʼї знижує вагу моделі до 99 грамів з урахуванням кліпси. Її можна зняти з руківʼя та заощадити ще кілька грамів ваги, а для носіння використовувати темляк, просмикнутий у хвостовий отвір.

Наперекір конструкції, повністю виготовленій з металів, M671 TZ ефективно виконує свої функції завдяки гострому клинку довжиною 70 мм і ребристому руківʼю, тому його можна сміливо використовувати як EDC інструмент або замовляти для туристичних і тактичних цілей. Єдиний нюанс — однопозиційна кліпса, яка знижує комфорт використання клинка у разі утримання лівою рукою.

Де купити оригінальний складаний ніж Ruike?

Повний асортимент ножів Ruike, включаючи новинки та бестселери бренду, зібраний в онлайн-магазині Ruike Україна. Ми є офіційним дистриб'ютором продукції бренду, а це означає:

  1. Лише оригінальні інструменти з офіційною гарантією;
  2. Демократична ціна завдяки прямій співпраці з виробником;
  3. Гарантійне та післягарантійне обслуговування кожного інструменту у нашому сервісному центрі.

Товари новини

Написати коментар