Фліппер року: Ruike P105

Компанія Ruike з'явилася на ринку не так давно, але вже заслужила тисячі фанатів серед ножеманів. Причина в тому, що ножі цього бренду виходять не занадто дорогими, але при цьому приваблюють увагу своєю якістю. Приклад — модель P105. Як тільки цей ніж потрапляє в руки, то здається, що його ціна занадто захмарна. Але насправді вартість така приваблива, що відразу розумієш — це відмінний варіант для придбання.

Перші враження

Закохатися у цей ніж легко — достатньо його побачити, взяти в руки і відкрити. Клинок викидається за допомогою спеціального плавця, який розташований у продовженні крайки. Називається така конструкція «фліппер» і працює максимально м'яко і швидко, оскільки всередині замість звичайних шайб встановлені підшипники. Сам ніж важить 147 грамів, що досить багато для EDC, але коли тримаєш Ruike P105 в руці, то розумієш, що його маса повністю виправдана.

Клинок

Лезо виготовлено зі шведської нержавіючої сталі стали Sandvik 14C28N. В її складі міститься аж 14% хрому і 0,62% вуглецю, також є кремній і молібден. Це означає, що твердість металу досягає 58 HRC, а корозійна стійкість при цьому неймовірно висока. Отже, клинок прослужить максимально довго без будь-яких проблем навіть без особливого догляду. Крайка заточується без особливих зусиль, але міцність найвища, тому заломи й пошкодження не з'являються, навіть якщо використовувати ніж «агресивно».

Тип леза — drop point. Це означає, що обух плавно спускається до вістря, підвищуючи комфорт під час колючих робіт цим ножем. Плавець розташовується таким чином, що ніж ніяк не зможе відкритися в кишені. Також плавець виконує функцію захисту пальців від випадкового пошкодження. Клинок оброблений сатинуванням, тому виглядає просто чудово.

Руківʼя

Переріз руківʼя — прямокутний, виконується у складній формі, але конструкція проста. Тримати в долоні її зручно, оскільки вона повністю її заповнює. Поверхня текстурована, тому ніж не вислизне навіть з вологої руки. Конструкція досить жорстка, позаяк лайнери висвердлені та розділені спецсером. Плашки виконані з сучасного матеріалу G10. Накладки виконуються таким чином, що в деяких місцях видно внутрішні шари, що утворює досить симпатичний об'ємний малюнок сірого (K версія) або синього (модель Q) кольору.

Кліпса не надто велика, але її достатньо для надійного утримання ножа в кишені. Переставити її не вийде, посадкове місце для неї тільки одне. Отвір під темляк присутній, хоч він сам не поставляється у комплекті.

Замок

Замок — Liner Lock, неймовірно простий, але при цьому дуже надійний. П'ята клинка замикається пластиною зі сталі, тому під час роботи закрити ніж просто неможливо, навіть якщо з силою бити по обуху. Замок простий у використанні, відкривати й закривати його можна однією рукою навіть без попереднього тренування.

Підсумок

Ruike P105 — це ніж високої якості, але при цьому ціна його не надто висока. Його можна носити з собою, як EDC, можна брати на природу, а можна використовувати та в інших, самих різних цілях. У будь-якому випадку він прослужить довгі-довгі роки без будь-яких нарікань.

Товари новини

Написати коментар