Ніж Ruike D198 PB – потужний інструмент для справжнього чоловіка

Компанія Ruike часто виходить за рамки звичного в індустрії ножів. Вона регулярно демонструє прихильність експериментам з метою створення поліпшених і більш ефективних інструментів, в яких не останнє місце займає оригінальний дизайн. Однак, незважаючи на незвичайну конструкцію, ножі Ruike не можна назвати неефективними або ненадійними, оскільки нові моделі піддаються ретельному тестуванню за різними напрямками:

  • перевірка тривалості утримання гостроти ріжучої кромки;
  • відстеження швидкості розвитку іржі на металі;
  • дослідження необхідної кількості сили для відкриття і закриття ножа;
  • виявлення максимального навантаження, яке може витримати інструмент.

Складной нож Ruike D198 PB

Знижка 5% за промокодом:
M5

копіювати

Купон скопійований

Складаний ніж Ruike D198 PB - яскравий приклад підходу бренду до створення дизайну складних ножів, який поєднує незвичайну форму з практичністю туристичного інструменту.

Матеріал клинка нержавіюча сталь 8Cr13Mov
Твердість 57-59 HRC
Форма клинка Точка падіння
Тип заточування прямий
Довжина клинка 98 мм
Товщина обуха 3.1 мм
Тип замка Лайнерный замок
Матеріал рукояті поліамід PA66
Довжина у відкритому положенні 231 мм
Вага 118 г

Розпакування

Модель поставляється в стандартній картонній коробці чорного кольору із зазначенням назви бренду. На упаковку приклеєний штрихкод, де написано повну назву інструменту.

Усередині коробки поміщений ніж з прикріпленою фірмовою биркою. Він упакований в обгортковий папір, який захищає виріб від появи дрібних потертостей при транспортуванні.

Складной нож Ruike D198 PB

Клинок

Говорячи про різноманітність форм клинків, Ruike мають багатий послужний список. Бренд рідко використовує непрактичні форми навіть з урахуванням дизайну, який може бути далекий від класичних уявлень складного ножа. Ruike D198 PB - не виняток. Він володіє гострим клинком, який при візуальній масивності легко справляється як з дрібними завданнями, так і зі складною роботою, що вимагає великих зусиль.

Потужний клинок товщиною 3.1 міліметра і довжиною 9.8 сантиметрів має пряму заточку і демонструє ідеальний рез відразу після розпакування. Форма Drop Point часто зустрічається в ножах цього виробника, забезпечуючи легкість заточування і хороший контроль над інструментом під час експлуатації. Можна поставити під сумнів позиціонування складня як кишенькового виробу, оскільки він має досить широкий клинок і не самі компактні габарити. Але якщо в планах використання інструменту для складних завдань, то даний складаний ніж Ruike витримає всі випробування.

D198 PB випускається в єдиному варіанті – з клинком зі сталі 8Cr13MoV.

Склад сталі 8Cr13MoV
C Cr Міна. Так Mo P
0.8% 13% 1% 1% 0.1-0.3% 0.045%

Це сучасна нержавіюча сталь, яку можна зустріти в багатьох бюджетних інструментах. Вона володіє декількома корисними характеристиками:

  • стійкість до корозії завдяки великому вмісту хрому;
  • оптимальна твердість, щоб ефективно працювати з матеріалами різної міцності;
  • стійкість до утворення деформацій.

Сталь 8Cr13MoV не можна назвати кращою: вона потребує частого заточування і вимагає дбайливого догляду (матеріал не є нержавіючим на 100%, тому користувач повинен стежити, щоб клинок залишався чистим і сухим після кожного використання). Однак даний матеріал має невисоку вартість, володіє достатньою міцністю і простотою в обробці, що робить його оптимальним варіантом для бюджетного і надійного складання.

Складной нож Ruike D198 PB

Рукоятка

Масивний клинок вимагає підвищеної ергономіки, тому Ruike D198 PB забезпечений зручною рукояттю, чия функція – забезпечувати комфортний хват і безпеку. Візуально модель нагадує знаменитий ніж Spyderco Resilience, але замість звичного склотекстоліти G10 рукоять вироби Ruike виготовлена з поліаміду PA66.

Поліамід PA66 має кілька важливих переваг перед звичайним пластиком:

  • здатність витримувати велику силу удару при падінні;
  • термостійкість зі збереженням форми при тривалому впливі високих температур;
  • стійкість до впливу слабких кислот, спиртів, бензину і масел;
  • тривалий термін служби.

Ніж з руків'ям з поліаміду PA66-хороший вибір для автомобіліста або туриста, які потребують надійному інструменті, здатному витримати вплив агресивних середовищ. Матеріал також має приємну на дотик поверхню, яка зменшує ковзання рукоятки в долоні.

Даний складаний ніж Ruike не можна віднести до компактних інструментів: довжина його рукояті становить близько 13 сантиметрів, і його навряд чи вдасться заховати в нагрудну кишеню сорочки. З іншого боку виріб ергономічно, знімна кліпса невеликої довжини щільно фіксує клинок в кишені джинс або на ремені, а Довжина рукояті дозволяє комфортно розмістити на ній всі пальці.

Замок

Ніж Ruike d198 PB – класичний фліппер з замком Liner Lock. В його основі знаходиться пружний лайнер, який підпирає клинок у відкритому положенні. Механізм має високу зносостійкість і невимогливий у догляді. Від користувача потрібно лише періодично перевіряти замок на наявність забруднень і вчасно їх усувати, щоб він не почав барахлити.

Модель можна відкривати однією рукою з натисканням на фліппер. Однак відкриття не таке плавне, як у того ж Ruike P831-SF. Проблема вирішується за допомогою пари крапель мастила для ножів.

Підбити підсумок

Деякі ножі Ruike, чия країна виробник – Китай, є бюджетними аналогами більш дорогих інструментів інших виробників. Але зустрічаються винятки, як модель PD198 PB, яка приковує погляд своїм дизайном.

Інструмент відноситься до туристичного типу ножів, які витримують високі навантаження і вимагають мінімального догляду. Клинок зі сталі 8Cr13MoV вимагає регулярного заточування при частій роботі з такими щільними матеріалами, як деревина. Однак даний недолік нівелюється міцністю леза і стійкістю до появи деформацій. Рукоять виготовлена з використанням недорогого, але ультраміцного поліаміду PA66, який зберігає свою форму і колір при впливі хімічних речовин і високої температури і не тріскається від падіння з великої висоти.

Ruike D198 PB-гарне придбання для тих, у кого модель буде першим туристичним складанням в колекції. Ніж стійко витримує великі навантаження, практично не має люфт і має абсолютно безпечну конструкцію за рахунок надійного замка і зручної форми рукояті. Ми не назвали б даний інструмент ідеальним варіантом для EDC-носіння в силу великих габаритів, але в плані ефективності це якісний «робочий ніж», який прослужить своєму власникові багато років.

Хочете купити ножі Ruike? Офіційний сайт бренду в Україні Ruike.com.ua пропонує актуальний асортимент інструментів виробника з довгостроковою гарантією. Повний каталог інструментів дивіться в нашому меню товарів.

Знижка 5% за промокодом:
M5

копіювати

Купон скопійований

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: