Ніж Ruike F181 — стильний і надійний керамбіт, покликаний дивувати

Є ножі, які, як «бойова конячка», призначені виключно для виконання чорнової роботи, а є інструменти, покликані в першу чергу тамувати потребу в естетиці. Ніж Ruike F181 відноситься до другого варіанту ножів. Він відразу ж викликає подив і інтерес при одному тільки погляді на нього і пробуджує непереборне бажання пустити його в хід, щоб зрозуміти, на що здатний цей незвичайний інструмент.

Знайомство з Ruike F181

Ніж Ruike F181-масивний інструмент з нескладним клинком, який призначений для використання в польових умовах. Клинок інструменту поєднує в собі кілька різних форм: рекурва, танто і інші були об'єднані в одне, в результаті чого на світ з'явився ніж складної форми, який відносять до різновиду керамбітов. Основою клинка стала улюблена брендом Ruike сталь Sandvik 14C28N з оптимальним складом.

C

Cr

Mo

N

Так

P

S

0.62%

14%

0.55%

0.08%

0.03%

0.25%

0.015%

Даний склад наділяє сталь важливими властивостями:

  • стійкість до появи корозії при тривалому впливі на клинок вологи;
  • твердість в межах 58-60 HRC « "золота середина" між міцністю клинка, який може різати матеріали різної щільності, і його крихкістю;
  • простота в догляді і заточуванні.

Ширина клинка становить 4.5 міліметрів, а його довжина досягає 115 міліметрів, що дозволяє ефективно різати або наколювати різні предмети. Однак потрібно мати на увазі, що для стандартних завдань під час заміського відпочинку, як, наприклад, нарізка бутербродів, ніж не підійде — для цього у нього занадто широкий клинок із зігнутою формою.

Рукоять ножа Ruike F181 оснащена стандартними накладками G10 з приємною текстурованою поверхнею. Накладки зафіксовані за допомогою декількох сталевих болтів, які також не іржавіють при тривалому використанні інструменту. Незважаючи на свою відносно невисоку вартість, склотекстоліт G10 може похвалитися рядом унікальних переваг, якими не володіє звичайний пластик:

  • підвищена ударостійкість;
  • легка вага;
  • несприйнятливість до вологи і агресивних середовищ;
  • легкість в очищенні;
  • тривале збереження кольору і форми в будь-яких умовах.

Загальна довжина ножа дорівнює 229 міліметрів, при цьому легким інструмент теж не назвеш, так як він важить 198 грам.

Окремо варто згадати про піхвах, які йдуть в комплекті разом з Ruike F181. Піхви виготовлені з ABC-пластика, як і поворотна кліпса, яка відповідає за зручне кріплення інструменту на одязі. Потрібно розуміти, що ABC-пластик не можна назвати матеріалом підвищеної міцності, тому він вимагає обережного зберігання, проте свою функцію піхви виконують без проблем: ніж надійно фіксується в піхвах, що дозволяє без побоювання носити його за поясом, в тому числі при активному русі. Також в піхвах є кілька невеликих отворів, які кожен може застосувати на свій розсуд.

Кому варто купити Ruike F181?

Без сумніву, ніж Ruike F181-це перш за все Краса і естетика, тому даний інструмент по-справжньому оцінить той користувач, який не позбавлений почуття прекрасного. Такий інструмент ідеально підходить для колекції ножемана, який любить похвалитися перед друзями незвичайними інструментами.

А ось в якості універсального ножа дана модель категорично не підходить: для цього у неї занадто великі габарити, а форма клинка не дозволить виконувати тонку роботу. Основне призначення виробу-допомога мандрівникові у вирішенні складних завдань, що вимагають потужного і надійного клинка, наприклад, коли в поході потрібно перерізати дерев'яний прут або канат. Для використання далеко від цивілізації Ruike F181 також оснащений фірмовими піхвами, які дозволяють скрізь носити інструмент з собою.

Купити ніж Ruike F181 можна в нашому онлайн-магазині в декількох колірних варіантах:

  • Ruike F181-B - класичний ніж з чорною рукояткою;
  • Ruike F181-W - модель з руків'ям пісочного відтінку;
  • Ruike F181-B1 - інструмент з чорним покриттям на клинку.

Всі моделі виготовлені з ідентичних матеріалів і йдуть разом з офіційною гарантією від виробника, яка становить 5 років.

Ruike F181

Матеріал клинка

сталь Sandvik 14C28N

Твердість

58-60 HRC

Тип заточування

прямий

Форма клинка

Керамбіт

Товщина клинка

4.5 мм

Матеріал рукояті

G10

Загальна довжина ножа

229 мм

Довжина клинка

115 мм

Вага

198 г

Товари новини

Написати коментар