Ніж Ruike P128: краса і ефективність в одному інструменті

Всупереч поширеній думці, що повністю металевий ніж не підходить для туристичних цілей, модель P128 доводить зворотне. Інструмент контрастно виділяється на тлі більшості виробів бренду за рахунок свого яскравого дизайну, через якого багато хто помилково відносять його до типу так званих «джентльменських ножів». Проте, незважаючи на суцільнометалеву конструкцію, клинок є відмінним варіантом повсякденного інструменту, в тому числі для використання в польових умовах.

Ruike P128: огляд характеристик

Ніж Ruike P128 випускається в двох варіантах:

  • Ruike P128-SF у класичному кольорі металік;
  • Ruike P128-SB з темним покриттям на клинку і рукояті.

Ruike P128

Матеріал клинка

сталь Sandvik 14C28N

Твердість

58-60 HRC

Форма клинка

Точка затиску

Тип заточування

пряма

Товщина обуха

3.5 мм

Матеріал рукояті

сталь 3cr14n

Довжина у відкритому вигляді

217 мм

Довжина в закритому вигляді

124 мм

Вага

159 г

Характеристики моделей повністю ідентичні, хоча темне покриття на другій моделі можна вважати невеликою перевагою — воно виступає додатковим захистом від корозійного нальоту і появи дрібних подряпин.

У відкритому положенні перше, на що звертаєш увагу у моделі, це незграбна форма клинка Clip Point. Її перевага-ефективний і рівний рез, а в поєднанні з прямою заточкою клинок досить легко проколює щільні матеріали.

Матеріал клинка-сталь Sandvik 14C28N, яка відноситься до сталей високого класу, завдяки збалансованому складу.

C

Cr

Mo

N

Так

P

S

0.62%

14%

0.55%

0.08%

0.03%

0.25%

0.015%

  • Вуглець (С) є фундаментом будь-якої сталі, який збільшує її твердість і зносостійкість.
  • Хром (Cr) сприятливо впливає на щільність сталі і при вмісті 14% і вище робить її нержавіючої;
  • Молібден (Mo) додатково підвищує твердість клинка за рахунок поліпшення прокаливаемости стали, а також робить ніж більш податливим під час заточування;
  • Нікель (N) додається в сталь в малій кількості, щоб поліпшити її антикорозійні властивості;
  • Кремній (Si) використовується на етапі виплавки сталі в якості дегазатора, а готовий виріб робить більш міцним і стійким до зносу;
  • Фосфор (P) і сірка (S) відносяться до шкідливих домішок, чий вміст в стали не повинно перевищувати 0.045% і 0.06% відповідно. Однак в невеликих кількостях дані елементи нешкідливі і роблять сталь більш міцною і стійкою до стирання.

Клинок Ruike P128 відкривається одним рухом і фіксується за допомогою замка Frame Lock. На додаток до основного замку в моделі присутній захист у вигляді замка Safety Lock. Однак у механізму відкриття і закриття ножа є одна особливість — його закриття деяким користувачам може здатися відносно тугим, через що на перших порах доведеться доводити клинок до закриття другою рукою.

Повністю металева рукоять-одна з особливостей моделі, яка є предметом сумніву для деяких покупців. Вона виготовлена з нержавіючої сталі 3cr14n і, звичайно, могла б ковзати у вологій долоні, якби не одне «АЛЕ», а саме широкий упор під палець. При правильному хваті ніж щільно фіксується в руці і не норовить вислизнути при високому тиску на інструмент.

Для носіння ножа на одязі у Ruike P128 передбачена стандартна для всіх подібних виробів бренду металева кліпса, яка має ідентичний з кольором моделі відтінок. Єдине, що може викликати певні питання, Це місце розташування отвору під темляк. Воно розташоване не так близько до кінця рукояті, як у більшості звичних моделей клинків, проте даний фактор не можна назвати критичним і, скоріше, можна віднести до специфічного елементу дизайну моделі.

Дізнатися про ніж Ruike P128 більше можна в огляді Сергія Кравця на YouTube-каналі [Червоний Лист] klsurvival. У ньому детально розібрані не тільки особливості базових характеристик виробу, але і наочно показані можливості ножа в польових умовах.

Де купити ніж Ruike P128?

Якщо потрібен складаний EDC-клинок, який можна прихопити з собою і в гараж, і на риболовлю, то дана модель — відмінний для цього варіант з приємним бонусом в якості адекватного цінника. У нашому-онлайн магазині Ruike.com.ua можна купити ніж Ruike P128 в двох офіційних варіаціях: в класичному металевому і темному кольорі.

Товари новини

Написати коментар