Ruike Hornet F815 – нескладний ніж EDC формату

Може здатися, що знайти довговічний і недорогий ніж серед моделей з фіксованим клинком легше, ніж серед складних виробів, оскільки нескладний інструмент має підвищену міцність і спрощену конструкцію. Але насправді це не завжди так: більшість дешевих аксесуарів поставляється з неякісними піхвами або зовсім без них. І поки власник знайде відповідний чохол, який захищатиме виріб від негативного впливу зовнішніх факторів, аксесуар вже може втратити первинний зовнішній вигляд та ефективність.

При виборі нескладного ножа якість чохла має значення, рівносильне різальним властивостям клинка. Тому знавці вибирають нескладний ніж Ruike Hornet F815, що входить до найпопулярніших моделей бренду. І багато в чому це завдяки зручним піхвам з комплекту.

Зміст

  1. Розпакування
  2. Огляд конструкції
    1. Клинок
    2. Рукояти
    3. Чохол
  3. Кому підійде ніж Ruike Hornet F815?
  4. Де купити в Україні ножі Ruike?

Розпакування

Інструмент поставляється в щільній картонній коробці з надрукованою інформацією: ім'я бренду Ruike, країна-виробник і назва самої моделі. Ніж знаходиться в ложементі, що забезпечує щільну фіксацію виробу під час транспортування. Під ложементом є невелике поглиблення з піхвами. Це стандартна упаковка для інструментів Ruike з лаконічним дизайном, який підходить у тому числі для вручення аксесуарів як подарунок.

Особливо варто відзначити заводське заточування: після розпакування лезо можна не правити і відразу пускати в хід для тестування.

Тип інструменту

ніж із фіксованим лезом

Матеріал

нержавіюча сталь

Sandvik 14C28N

Форма клинка

Clip Point

Довжина клинка

8.5 см

Тип заточування

прямий

Твердість сталі

58-60 HRC

Ширина обуху

3.5 мм

Матеріал рукояті

композит G10

Загальна довжина

19 см

Вага

105 г

Огляд конструкції

На даний момент в асортименті Ruike є три моделі ножів з нескладним клинком, і Ruike Hornet F815 – найкомпактніший з них. Дизайн перегукується з одним з ножиків компанії Sanrenmu, але у варіанті від Ruike використана якісніша марка сталі з високим вмістом хрому, що підвищує стійкість металу до корозії.

Клинок

Ножі Ruike, відгуки на які доступні в онлайн-магазині Ruike.com.ua, спочатку приваблюють надійністю та легкістю. Але після першого застосування увагу перетягує він клинок, який демонструє якісний різ, здатний зрівнятися з виробами вищої цінової категорії.

Клинок Ruike Hornet з формою Clip Point виготовлений з нержавіючої сталі Sandvik 14C28N з покращеними показниками твердості, що досягає значення 58-60 HRC. Для бюджетного аксесуару EDC-типу це більш ніж добрий показник, що дозволяє ефективно працювати з матеріалами високої щільності.

Склад сталі 14C28N:

C

Cr

Mo

N

Si

P

S

0.62%

14%

0.55%

0.8%

0.25%

0.03%

0.015%

Крім твердості ця марка сталі демонструє хорошу опірність корозії і не вимагає спеціального догляду. Достатньо стежити, щоб після використання поверхня металу залишалася сухою.

Товщина обуха становить 3.5 мм, а довжина клинка – 85 мм. Цього достатньо для виконання основних завдань, включаючи бушкрафт, оскільки такий меч легше контролювати під час виконання тонкої роботи.

Рукояти

Модель має конструкцію Full Tang із плоскою рукояткою, доповненою накладками G10. Склотекстоліт знижує ковзання інструменту в долоні при сильному упорі на кінчик клинка і робить хват зручнішим.

Незважаючи на те, що це суцільнометалевий аксесуар, він може похвалитися легкою вагою 105 грамів за рахунок великого отвору по центру рукояті. Крім легкості, це рішення грає в плюс дизайну ножа, який виділяється на тлі EDC-клинків з класичними формами. Однак при регулярній експлуатації виробу необхідне періодичне чищення рукояті, оскільки дрібні ворсинки, земля і жир швидко забиваються по краях отвору, псуючи зовнішній вигляд.

Єдиним серйозним недоліком рукоятки є відсутність кліпси, яка могла б розширити варіанти носіння інструменту. Однак даний фактор мало впливає на зручність завдяки піхвам, які частково замінюють кліпсу і припускають фіксацію на туристичній екіпіровці.

Чохол

Фірмовий чохол виготовлений із литого пластику. На перший погляд піхви можуть здатися занадто масивними для такого компактного інструменту, якщо порівнювати варіанти чохлів від інших брендів, як Mora або Gerber. Однак габарити обумовлені функціональністю і в цьому можна знайти позитивні сторони.

Ніж щільно фіксується в піхвах шляхом защіпки в одному положенні, тому можна не переживати про випадкове вислизання аксесуара під час активного руху. У нижній частині піхв є отвір для стікання вологи і забезпечення оптимальної повітропроникності, щоб уникнути передчасного іржавіння металу.

З боків піхов розташовано шість наскрізних отворів малого діаметра, що пропонують користувачеві необмежену кількість варіантів фіксації виробу на одязі, сумці та рюкзаку. В отвори вільно протягується звичайний шнурок або тонкий паракорд, який можна підв'язати до лямки рюкзака, пояса та будь-якої іншої частини спорядження, на що вистачить фантазії.

На тильній стороні піхв розташовано кріплення на пояс. Його можна крутити і фіксувати під будь-яким кутом за допомогою прихованої кнопки, що дозволяє вибирати оптимальне положення чохла з ножем, яке не заважатиме при переміщенні і дозволить швидко дістати інструмент в екстреній ситуації.

Кому підійде ніж Ruike Hornet F815?

Модель є міцним універсалом серед EDC-клинків, тому її використання не має особливих обмежень. Нескладний ніж відрізняється мінімалістичним дизайном та ефективно справляється із завданнями різної складності. Клинок витримує навіть важкі удари вістрям об деревину, зберігаючи цілісність кінчика і всієї ріжучої кромки.

Ніжок має майже ідеальний баланс між вагою клинка та рукояті, а протиковзкі накладки зі склотекстоліту покращують хват навіть у рукавичках. Тому аксесуар можна сміливо брати із собою в похід, на риболовлю чи полювання, де передбачається тривалий контакт з вологою і не уникнути впливу високих та низьких температур. Ruike Hornet не боїться цих факторів, стійко витримує температурні перепади та контакт з агресивними середовищами, головне не забувати насухо витирати аксесуар після використання та уникати зберігання у вологому середовищі, оскільки це може запустити корозійний процес.

Якщо не бентежить ширина піхов, виріб можна носити і в межах міста, закріпивши його на поясі. Модель не є холодною зброєю, тому користувач не матиме проблем з органами правопорядку.

Де придбати в Україні ножі Ruike?

Україна може замовити оригінальні інструменти Ruike у нашому онлайн-магазині Ruike.com.ua - офіційного дилера продукції бренду. У нашому асортименті є як бестселери, так і нові моделі, включаючи ножі і мультитули різного призначення, але з однаковим рівнем якості, який підтверджує тривалий гарантійний термін служби.

Товари новини

Написати коментар