Ruike P831-SF — джентльменський ніж для справжніх естетів

При одному погляді на складаний ніж Ruike P831 SF стає зрозуміло, чому його називають джентльменським. Тут ви не побачите яскравих кольорів і помітних форм, тому що ця модель насамперед для естетів і тих, хто віддає перевагу стильному мінімалізму. Ruike P831 SF неправильно називати туристичним ножем, оскільки він має ряд специфічних особливостей в конструкції, які ускладнюють його використання в деяких ситуаціях. Однак для міського ножа, який можна носити в кишені як потертих джинс, так і строгих брюк, — це ідеальне рішення.

Ruike P831 SF призначений для нескладної, але від цього не менш відповідальної роботи. Нарізати продукти харчування на природі, перерізати щільну мотузку або розкрити консервну банку — з усім цим модель впорається по одному клацанню пальців. А ось для завдань більш високої складності краще вибрати справжній складаний туристичний ніж Ruike, оскільки дана модель може легко нам'яти руку при сильному стисненні рукояті під час великих навантажень.

Характеристики ножа Ruike P831 SF

Перед тим як перейти до відмінних рис моделі, наводимо її основні характеристики.

Матеріал леза

сталь 14C28N

Твердість

58-60 HRC

Тип заточування

прямий

Товщина леза

3,1 мм

Матеріал рукояті

сталь 3cr14n

Загальна довжина ножа

195 мм

Довжина леза

85 мм

Довжина в складеному стані

110 мм

Вага

93 г

Знижка 5% за промокодом:
DG5

копіювати

Купон скопійований

Клинок

Матеріалом клинка служить нержавіюча сталь 14C28N шведського виробництва. На відміну від інших більш бюджетних сплавів вона має найбільш збалансований склад з високим вмістом хрому. За рахунок цього досягається ряд корисних властивостей:

  • висока твердість близько 58-60 HRC;
  • простота в заточуванні і довге збереження гостроти;
  • легкість у догляді;
  • стійкість до появи корозії та іржі;
  • стійкість до деформацій і появи відколів.

Щоб лезо було матовим, воно оброблено методом StoneWash. Він не тільки надає клинку благородний зовнішній вигляд, але також виступає додатковим бар'єром, який перешкоджає появі на клинку небажаних подряпин через тривалий час використання.

Примітною деталлю є форма клинка ворнкліф-незвична для багатьох, але стрімко набирає популярність серед сучасних моделей міських ножів. Дана форма сприяє більш тривалому утриманню заточування, а також особливо зручно відчувається, коли необхідно щось наколоти, розкрити або розрізати.

Рукоятка

У цій моделі стала вже класичною для більшості складних ножів рукоять з пластика замінена на повністю металеву рукоять зі сталі 3cr14n. в її склад входить вуглець, кремній, марганець, сірка, фосфор і, звичайно ж, хром, який відповідає за стійкість матеріалу до виникнення корозії.

Візуально рукоять виглядає продовженням клинка, а наявні неглибокі канавки у верхній і нижній частині служать не тільки прикрасою вироби, але також і додатковим упором для пальців. Однак потрібно враховувати, що, незважаючи на свій естетично гарний зовнішній вигляд і продуману конструкцію, сталева рукоять вносить свої корективи в експлуатацію інструменту: модель буде складно утримувати у вологих руках або в рукавичках.

Замок

Для фіксації леза і запобігання його випадкового закриття під час використання в складаному ножі Ruike P831 SF передбачений замок Frame Lock. Це класичний тип замку, який найбільш часто зустрічається серед сучасних моделей ножів складного типу в силу його простоти і надійності. Однак, на відміну від інших ножів, в даній моделі додатково використовується обмежувач Beta Plus, що дозволяє ножу витримувати високі навантаження в разі такої необхідності.

Чому потрібно купити ніж Ruike P831 SF?

Складаний ніж Ruike P831 SF володіє відмінними ріжучими властивостями за рахунок високоякісної сталі Sandvik 14C28N. Модель добре себе демонструє як при нарізанні їжі або розрізанні паперу, так і при виконанні більш складних завдань, навіть в роботі з деревом. Це підтверджує той факт, що ніж є одним з бестселерів в асортименті бренду і отримав величезну кількість позитивних відгуків і оглядів від ножеманов.

Один з найбільш детальних оглядів ножа Ruike P831 SF можна знайти на Youtube-каналі Sergey Makes. У ньому ви дізнаєтеся про цікаві особливості конструкції моделі, які часто незаслужено залишаються без уваги багатьох користувачів.

Знижка 5% за промокодом:
DG5

копіювати

Купон скопійований

Товари новини

Написати коментар