​Технології Ruike

Міцні, зручні та оригінальні ножі Ruike стають все більш популярними. Це досить молодий бренд (існує з 2016 року), але, роблячи акцент на нових технологіях і високій якості, він швидко завоював інтерес ножеманів. Компанія пропонує гідні варіанти моделей з фіксованим клинком, а також величезну кількість складаних EDC-моделей. Це багатофункціональні ножі високої міцності з привабливим дизайном.

Розглянемо деякі технології, які використовує бренд, завдяки яким він виділяється на тлі багатьох інших компаній, значно обганяючи їх за якістю.

Клинок

Почнемо з найважливішої частини будь-якого ножа-клинка. Ruike використовує для виготовлення лез сталь високої якості шведської компанії Sandvik Stainless. Цей виробник нержавіючих сталей приділяє велику увагу розробці та виготовленню сплавів, найбільш підхожих для клинків. Тобто, робиться акцент на поліпшення таких характеристик, як:

  • твердість;
  • можливість надати лезу максимальної гостроти;
  • підтримка стабільності різальної крайки.

Одним з найкращих стосовно клинків є сплав 14C28N: що є новітньою розробкою. Метал має оптимальний хімічний склад, відповідний високій міцності і стійкості до корозійних процесів. Легко піддається заточуванню, при цьому різальна крайка відрізняється високою зносостійкістю. На ній не утворюються замини та мікротріщини, що сприятливо відбивається на довговічності леза.

Вміст вуглецю в сплаві 14C28N — близько 0,6%. Це дозволяє досягти високої твердості. Чим вище твердість, тим крихкіше може бути метал. Уникнути його ламкості дозволяє молібден, якого тут 0,55%. За стабільність сталі також відповідає кремній (тут — 0,25% вмісту). Кількість хрому досягає 14%, а азоту — 0,8%. Ці елементи підвищують стійкість до корозії, дозволяють загартувати сталь до найкращих характеристик.

До шкідливих домішок сталі відносяться сірка та фосфор. Так, фосфор підвищує міцність, але зростає крихкість металу. Максимально допустимий рівень у складі сталі — від 0,025% до 0,045%. У нашому випадку частка цієї домішки в сплаві становить 0,030% — низький вміст. Ударна в'язкість, пластичність, корозійна стійкість знижуються й у разі підвищення навіть на частки відсотків сірки в складі. Допустимі норми — від 0,035% до 0,06%. У нашому випадку для сірки в складі дорівнює 0,015% — відмінний показник!

У створенні клинків використовується також сплав 12C27 того ж шведського бренду. Це ще один збалансований зносостійкий метал, готовий до самих екстремальних умов використання. Але і це ще не все.

Крім того, що Ruike використовує оптимальну за хімічним складом сталь, вони також доводять її до досконалості за спеціальною технікою обробки. Використовується кріогенна обробка, що дозволяє зняти залишкову напругу з металу та підвищити його зносостійкість. В процесі термічної обробки наднизькими температурами відбувається трансформація залишкового аустеніту в мартенсит. Це значно збільшує робочий ресурс металу, покращуючи його механічні властивості.


Таким чином, купивши ніж бренду, ви стаєте власником моделі, яка прослужить вам все життя — настільки ретельно підійшла компаній до свого виробництва.

Механізм відкриття і фіксації клинка

Не менш важливою частиною складаних моделей є якість їх внутрішнього механізму. Наскільки добре працює замок? Чи надійно фіксується клинок? Як все влаштовано? Ruike приділяє велику увагу якості збірки. Це вже відзначили багато користувачів. Механізми працюють дуже плавно. Річ у тому, що компанія використовує кульковальники найвищої якості з високою зносостійкістю. До досконалості доведені всі внутрішні деталі механізму.

Також важлива увага приділяється вдосконаленню замку і його безпеці. Так, крім основного замку Frame-lock деякі моделі оснащені додатковими механізмами блокування: Beta Plus lock або «Thumb Up» Safety lock. «Бета-плюс» — запатентована технологія бренду, її оригінальне рішення, що дозволяють запобігти випадковому закриттю ножа. Являє собою своєрідну запірну планку.


До запатентованих технологій відноситься також розробка запірного механізму «Thumb Up». Дослівно можна перевести, як «палець вгору». Ця система дозволяє швидко заблокувати / розблокувати замок одним рухом великого пальця вгору / вниз.

Руківʼя: мала вага без втрати міцності

Ми дісталися до останньої, але не менш значущої частини ножа — руківʼя. Воно відіграє велику роль в дизайні ножа, зручності його використання, надійності хвата. Але крім зовнішнього вигляду і форми, також важливо, щоб матеріал руківʼя був міцним і легким. Легкість особливо важлива для міських моделей і тих, які використовуються щодня.

Для виготовлення лайнерів (внутрішньої частини руківʼя — її основи) виробник використовує ту ж саму високоякісну шведську нержавійку компанії Sandvik. В цьому випадку це 3cr14n або 12C27. Руківʼя проєктується таким чином, щоб бути мінімальним за вагою, але без шкоди міцності. Це досягається за допомогою спеціальної конструкції з порожнечами всередині металевого «скелета», її ретельно продуманою формою.

Накладки виготовляються з композитного матеріалу G10. Він легкий, довговічний, зносостійкий, простий в обробці. Це дає свободу дизайнеру, дозволяючи реалізувати будь-які форми. Така конструкція руківʼя робить ніж максимально зручним, міцним, але при цьому легким.

Уважне ставлення до всіх деталей зробило ножі бренду дуже міцними та практичними. Великий досвід розробники компанії отримали раніше, коли створювали ножі для сторонніх брендів, а займалися вони цим з 98-го року.

Написати коментар