Універсальний ніж від Ruike

Якими якостями повинен володіти універсальний ніж, щоб його було зручно використовувати та на риболовлі, і під час пікніка, і просто кожен день, коли виникає необхідність в гострому інструменті? Відповіді знають фахівці бренду Ruike. Нещодавно вони випустили саме таку модель, давши їй назву Ruike P671-CB.

Випустити по-справжньому універсальний ніж не так-то просто, адже він повинен бути однаково зручним і практичним в самих різних ситуаціях. Проте, компанії Ruike це вдалося. Мова йде про модель Ruike P671-CB, яка була представлена публіці зовсім недавно. Цей ніж адресований найширшій аудиторії та чудово підійде для будь-якого виду активного дозвілля на природі. Не менш ефективно його використання буде і в EDC сфері.

Габарити цього ножа досить компактні, адже у відкритому вигляді його довжина становить всього 164 мм. З них 70 мм припадає на клинок, а решта — на руківʼя. Важить цей ніж 104 г. Його буде не важко носити навіть просто в кишені, а вже в рюкзаку вага складаного ножа і зовсім буде невідчутною. Але компактність — не основна якість цього ножа: набагато більш привабливими є робочі характеристики його клинка і зручність руківʼя.

Матеріалом для виробництва леза ножа Ruike P671-CB виступає сталь 14с28n. Це нержавіюча сталь з високим вмістом хрому, що робить її стійкою до прояву корозії. Але оскільки цей сплав колись створювався саме для ножової індустрії, попри добре виражену корозійну стійкість, він є також дуже твердим. Зроблені з цього металу ножі загартовуються до твердості 60 HRC, тому не потребують частого заточування і взагалі дуже прості в догляді. Як вже говорилося, довжина клинка в моделі Ruike P671-CB становить 70 мм. Товщина леза не перевищує 3,5 мм. Різальна крайка по всій своїй довжині гладко заточена, що також говорить на користь її універсальності. Таким ножем буде зручно і легко різати практично будь-який матеріал, в тому числі й харчові продукти. Що стосується форми клинка, то це класичний Drop Point, характерною рисою якого є поступове зниження лінії обуха відповідно до вістря.

Руківʼя ножа Ruike P671-CB зроблене не тільки зручним, а і якомога міцнішим. Для його виготовлення використовувалося відразу два сучасних композитних матеріали. По-перше, це склопластик G10, з якого зроблена основа руківʼя. Цей матеріал вигідно поєднує в собі міцність, легкість, податливість для обробки. По-друге, це вуглецеве волокно, яке використовується як зовнішній шар руківʼя. Його плетена структура є добре видною на руківʼї. Цей матеріал, попри дуже малу вагу, є надміцним, а крім того — довговічним і захищеним від усіх поширених видів корозії.

Зверху на руківʼї є невеликий сталевий елемент, який внаслідок насічки сприяє більш надійному утриманню ножа в долоні. У ньому зроблено круглий отвір для темляка, який користувач може прикріпити за своїм бажанням. Більш дрібна ребриста насічка розташована й у виїмці під палець з нижньої сторони руківʼя. А збоку, з далекого від леза краю, на руківʼї Ruike P671-CB прикручена сталева кліпса, на яку нанесено назву бренду.

Що ще слід сказати про ніж Ruike P671-CB, так це високий рівень безпеки, який виробники забезпечили кожному користувачу під час роботи з ним. Мова йде про встановлення якісного і надійного блокіратора леза Liner lock. Це замок лінійного типу, який жорстко замикає клинок після відкриття. Завдяки йому, ніж не складеться навіть під навантаженням, поки користувач самостійно не відсуне пластину замку в сторону. Відкрити ж його дуже просто будь-якою рукою: досить потягнути за циліндричний двосторонній шпеньок на клинку.

Попри те, що Ruike P671-CB тільки з'явився в магазинах, універсальні якості цього ножа неодмінно оцінять любителі туризму, риболовлі та інших видів активного відпочинку.

Написати коментар