Всі особливості ножа Ruike P155

Бренд Ruike ще досить молодий, але він стабільно викликає великий інтерес у покупців. Основна «фішка» цих складаних ножів — їх безкомпромісна якість. Крім того, кожна модель виготовляється з незвичайним стильним дизайном, який приковує до себе увагу з першого погляду. Цього разу розглянемо всі особливості складаного ножа Ruike P155.

Під брендом Ruike випускається безліч ножів складаного типу. Модель P155 також належить до їх числа. Цей ніж підійде як для туризму або інших видів відпочинку на природі, так і для виконання різних видів робіт в місті. За функціональністю його можна назвати універсальною EDC моделлю, а стильний, сучасний дизайн і відмінний підбір матеріалів роблять його дійсно гарним варіантом для придбання. Серед конкурентів Ruike P155 точно виділяється і привертає до себе увагу.

Ruike P155 випускається з руківʼями двох різних кольорів. Це класичний чорний і нейтральний бежевий, який в оригіналі називається Desert sand. В обох випадках для виготовлення руківʼя використовуються однакові матеріали з ідентичними характеристиками. Отже, покупці можуть вибрати вподобаний дизайн і отримати всі переваги моделі Ruike P155.

Руківʼя ножа зроблене складовою. Його основа виконана зі склопластику, відомого під назвою G10, а верхній шар зроблений з карбонового волокна. Обидва матеріали відомі своєю міцністю, а композити на основі вуглецю цілком можна порівняти навіть з металом. Тому подібний вибір матеріалів вже говорить на користь ножа Ruike P155. Ну а те, яким високим стандартам відповідають всі моделі Ruike, і наскільки ретельно ножі перевіряються перед відправленням на продаж, дозволяє не сумніватися, що потенціал матеріалу дійсно розкрито.

Що стосується форми руківʼя, воно дуже ергономічне. Плавний вигин дозволяє зручно і надійно тримати ніж у руці, не боятися, що він вислизне під час роботи. Для пальців передбачений захист у вигляді виступної частини знизу, безпосередньо перед клинком. Також на руківʼї розміщується притискна кліпса для його страхування під час носіння в кишені або для кріплення на ремінь. Положення кліпси є незмінним.

Відкривати Ruike P155 зручно однією рукою, до того ж це може бути як права, так і ліва, адже дизайн моделі зроблений універсальним. Клинок рухається легко і плавно завдяки тому, що в цій моделі використовуються кульковальники на осьовому вузлі. Для швидкого відкривання можна скористатися циліндричним шпеньком на клинку або ж фліпером, виступаючим зі зворотного боку руківʼя складаного ножа. А у відкритому до кінця положенні лезо фіксується замком Liner lock і вже не може скластися назад, доки користувач не відсуне вручну притискну пластину зі сталі трохи в сторону. Другим механізмом, що забезпечує безпеку роботи з Ruike P155, є додатковий фіксатор Safety lock.

Форма леза в цій моделі ножа — Clip point. Втім, вона все ж відрізняється від прийнятого стандарту, адже весь клинок зроблений немов вигнутим шляхом піднятої лінії обуха з боку руківʼя. Така форма дозволила ще більше подовжити різальну крайку ножа, а значить — зробити його ефективнішим. Заточування у моделі Ruike P155 гладке, а закінчується клинок вістрям. Товщина клинка — середня і становить 3,5 мм. Його довжина дорівнює 90 мм.

Лезо Ruike P155 зроблено з дуже хорошої сталі. Це марка 14C28N, розроблена саме для ножової промисловості. Вона має твердість в межах 58-60 HRC, тому ніж не доведеться надто часто заточувати. Але й корозійна стійкість у цього металу дуже висока внаслідок того, що в ньому підвищений вміст хрому.

Таким чином, модель Ruike P155 успішно поєднує в собі всі важливі для EDC або туристичного ножа параметри. Вона виготовлена з дуже надійних матеріалів, прекрасно переносить несприятливі умови експлуатації, є міцною і володіє оригінальним, сучасним дизайном. До того ж ніж продається з гарантією на 5 років, що також є додатковою перевагою.

Товари новини

Написати коментар