23 в 1: огляд багатофункціонального ножа Ruike LD51

Багатофункціональні ножі Ruike є за що любити. Крім практичної користі, яку несуть вбудовані елементи, ці інструменти можуть похвалитися ергономікою та довговічністю завдяки продуманим до дрібниць конструкціям із висококласних матеріалів. Крім того, тут немає переплати за ім'я бренду або логотип у вигляді швейцарського прапора, водночас деякі моделі Ruike можуть позмагатися в якості з більш відомими аналогами.

Ruike Trekker LD51 - один із найяскравіших уособлень відповідального підходу до виробництва, що простежується в усіх інструментах компанії. Різати, пиляти, закручувати та проколювати - цьому ножу під силу різна робота, завдяки здатності виконувати 23 функції.

Що ще робить цю модель унікальною? Давайте розбиратися разом.

Огляд багатопредметного ножа Ruike LD51

Модель LD51 належить до повноформатних багатопредметних ножів, довжина яких перевищує позначку 110 мм. Це важливо відзначити на початковому етапі огляду, оскільки більшість інструментів, які представлені сьогодні на ринку, мають менші розміри і, як наслідок, не здатні покрити всі потреби, що виникають у звичайного користувача.

В цьому сенсі у дітища Ruike є перевага: продумані габарити конструкції роблять її експлуатацію гранично комфортною, а завдяки своїй функціональності модель здатна з лишком замінити повноцінний набір інструментів, витіснивши з ужитку навіть класичний складаний ніж Ruike. До того ж у цій «ваговій» категорії багатопредметник практично не має конкурентів, особливо якщо брати до уваги кількість зібраних функцій.

Елементи конструкції

Конструкція ножа є п'ятирядною, що відображено у його назві. Складані елементи закріплені з обох боків руківʼя, використовуючи кожен вільний простір усередині інструмента.

У моделі знаходяться такі елементи (у порядку від першого до п'ятого ряду):

  • відкривачка для пляшок із заточеним лезом для зачищення дротів, інструментом для закручування дроту та плоскою викруткою на наконечнику;
  • стропоріз із малою викруткою;
  • кільце для фіксації темляка або металевого кільця;
  • ножиці;
  • шило з гостро заточеним скальпелем, ключем для спиць велосипеда та інструментом для роботи з дротами;
  • серейторна пилка для роботи з деревиною;
  • пасатижі та кусачки для різання дроту, доповнені плоскогубцями для волосіні;
  • хрестова викрутка Philips;
  • клинок із прямим заточуванням;
  • склобій;
  • пінцет;
  • штопор.

Однією з головних особливостей, яка вигідно виділяє цей ніж Ruike на фоні аналогів, є збільшені розміри складаного клинка, які можна порівняти з довжиною кишенькових ножів. Аналогічні розміри також має серейторна пилка, що відчутно підвищує зручність експлуатації під час різання гілок великого діаметру.

На ергономіку також позитивно вплинуло розташування шила, яке у відкритому положенні виступає продовженням руківʼя, спрощуючи роботу на укол.

Ще один приємний бонус - можливість швидкого розбору конструкції, яка у зібраному положенні фіксується за допомогою низки гвинтів. У випадку, якщо якийсь із елементів зламався та вимагає заміни або хочеться модифікувати конструкцію на власний розсуд, виробник залишає для користувача широке поле для реалізації власних ідей та адаптації інструмента під індивідуальні потреби.

Все це ставить модель LD51 в ранг найкращого багатофункціонального інструмента на сьогоднішній момент (і тим паче якщо порівнювати з ним інші ножі Ruike, які виробник пропонує в своєму асортименті). Навіть з урахуванням ваги, що становить 262 г, модель все ще зручна в носінні - для цього в інструменті передбачений надійний помічник у вигляді знімної кліпси для кріплення ножа на кишені.

Детальніше ознайомитися з ножем Ruike LD51 можна у відеоогляді:

Використовувані матеріали

Для тих, хто вже знайомий з армійськими інструментами цієї компанії, представленими в онлайн-магазині українського дистриб'ютора - ножі Ruike офіційний сайт, матеріали в LD51 не стануть сюрпризом.

Всі складані елементи, включно з основним лезом, виготовлені зі сталі Sandvik 12C27. Ця марка належить до металів нержавіючого типу, яка може похвалитися високою чистотою завдяки низькому вмісту сірки.

Склад сталі Sandvik 12C27
Вуглець Хром Марганець Фосфор Кремній Сірка
0.6% 13.5% 0.4% 0.03% 0.4% 0.01%

До переваг марки відносяться простота в заточуванні та підвищена ударна в'язкість, що запобігає деформації інструментів під час інтенсивних навантажень. І хоча на початковому етапі метал не відрізняється вражаючою зносостійкістю, виробник виправив цю характеристику за допомогою кріогенної обробки, яка підвищила міцність та твердість сталевих елементів до еталонного показника 58-59 HRC.

Матеріал плашок на руківʼї - склопластик G10, що є чи не найкращим композитом для виробництва руківʼїв кишенькових інструментів. G10 не боїться механічного впливу та ударів у разі падіння з великої висоти, не змінює форму та структуру при температурних перепадах, а головне - забезпечує міцне утримання інструмента за рахунок шорсткої, текстурованої поверхні, що усуває будь-яке ковзання руківʼя в долоні під час використання ножа.

Наш вердикт

Ніж Ruike LD51 - це міцний універсал у категорії багатофункціональних інструментів з рекордною кількістю функцій, які знайдуть застосування як у побуті, так і в польових умовах. Модель стане в пригоді й велосипедистам, які гідно оцінять наявність ключа для велосипедних спиць.

Перше, що відразу ж кидається в очі при розпакуванні ножа, - це якість підгонки всіх деталей. У конструкції відсутній навіть мінімальний люфт, кожен інструмент міцно фіксується у відкритому положенні та зручний у використанні завдяки склотекстолітовому руківʼю з нековзною поверхнею.

Наявність повноформатного клинка позбавляє необхідності додатково носити з собою складаний ніж. Все вже зібрано в єдину конструкцію, яка може вирішити широкий спектр завдань - від різання мотузок та зачищення дротів до виконання специфічного ремонту.

Єдиний нюанс, який може збентежити на початковому етапі, - вага моделі. Навіть з урахуванням виконаних отворів у лайнерах та дрібних інструментах, ніж здається досить масивним для повсякденного носіння. Проте у процесі експлуатації ці сумніви плавно сходять нанівець, коли функціональність моделі починає розкриватися на всі 100%.

Якщо ви все ж таки шукаєте більш компактний інструмент, багатопредметні та класичні складані ножі Ruike купити в Україні можна в онлайн-магазині Ruike Україна, де представлений повний асортимент оригінальної продукції бренду.

Товари новини

Написати коментар