Багатофункціональні ножі Ruike: добірка моделей, яким усе під силу

Ви напевно чули вислів Бенджаміна Франкліна «Майстер на всі руки, ні в чому не майстер», яке давно стало прислів'ям. Але не всі знають про існування його другої частини, яка звучить як «...але часто це краще, ніж бути майстром у чомусь одному».

Повна цитата якнайкраще характеризує багатофункціональні ножі Ruike. Хоча вони не можуть конкурувати в якості різання зі складаними ножами, наявність дрібних інструментів в одній конструкції дозволяє вирішувати безліч завдань, для чого одного клинка безумовно було б недостатньо.

Але який саме багатофункціональний ніж вибрати? У нашому огляді ми зробили добірку найпопулярніших моделей на будь-який смак та бюджет.


Ruike Trekker LD32 – 12 інструментів і нічого зайвого

Якщо ви шукаєте універсального помічника на кожен день, тоді ніж LD32 — це те, до чого вам напевно варто придивитися. Він укомплектований найнеобхіднішими елементами, які ви постійно використовуватимете. Водночас складена конструкція ледве досягає 114 мм у довжину, легко поміщається у кишені та щільно фіксується за допомогою кліпси.

Цей ніж може виконувати близько 12 функцій. Основним інструментом, звичайно ж, є 85-міліметровий клинок, який виймається з руківʼя натисканням на шпеник. Крім клинка в конструкції є серейторна пилка, інструменти для роботи з дротом, пара викруток, стропоріз, відкривачка для пляшок, склобій, штопор і пінцет. Складані елементи виготовлені з нержавіючого металу (сталь Sandvik 12C27), тому не бояться регулярного контакту з вологим середовищем.

У моделі передбачено кільце, на якому можна закріпити темляк. Загальна вага конструкції не перевищує 164 г, полегшуючи утримання інструмента. Цьому також сприяють дві склотекстолітові плашки на руківʼї.

Кількість функцій

12

Довжина відкритого ножа

199 мм

Матеріал інструментів

Sandvik 12C27

Довжина закритого ножа

114 мм

Матеріал руківʼя

G10

Вага

164 г

Ruike Criterion Collection S22 – просте вирішення повсякденних завдань

Коли хочеться бути «у всеозброєнні» на непередбачуваний випадок, але носіння повноформатного ножа здається не найзручнішим варіантом, на допомогу прийде компактний ніж-брелок Ruike S22. Модель здатна вбити відразу двох зайців: конструкція оснащена складаним клинком drop point і пружними ножицями, що справляються з різанням паперу, картону, шнурів, тканини та тощо, водночас вона має надкомпактні габарити (лише 71 мм у закритому положенні) і важить 43 г, що робить ніж практично невідчутним під час носіння.

У виробництві інструмента застосовано сталь Sandvik 12C27 з доповненням у вигляді накладок зі склопластику G10 на руківʼї. Завдяки шорстким плашкам забезпечується досить зручне утримання конструкції, всупереч її маленьким розмірам.

Приємний бонус — кілька варіантів носіння моделі. З одного боку руківʼя закріплений сталевий затискач на кишеню. Цей елемент можна зняти, якщо хочеться зменшити вагу ножа. Альтернативний спосіб носіння пропонує кільце у хвості руківʼя, призначене для темляка або фіксації на зв'язці ключів.

Кількість функцій

2

Довжина відкритого ножа

122 мм

Матеріал інструментів

Sandvik 12C27

Довжина закритого ножа

71 мм

Матеріал руківʼя

G10

Вага

43 г

Ruike Criterion Collection L42 – функціональність та портативність 2 в 1

У багатопредметнику Ruike L42 витримана «золота середина» між функціональністю та портативністю. Модель виконує 17 різних функцій, натомість вона важить не більше 195 г, тому не висить на кишені, як якір.

Товщина складаного клинка досягає 3 мм, що зводить до нуля ризик деформування внаслідок високих навантажень. Щоб вийняти клинок, потрібно підчепити його нігтем за виїмку біля обуха та довести до відкритого положення, в якому лезо фіксується замком slip joint. Інші інструменти легко виймаються двома пальцями. Серед них: ножиці з пружиною, три інструменти для роботи з дротом, отвір для нитки, міні скальпель, зубчаста пилка, пара викруток, шило, стропоріз, склобій, штопор, відкривачка для пляшок, а також пінцет.

Варто відзначити наявність ключа для велосипедних спиць. Це дає можливість сміливо внести модель до розряду аксесуарів «must have» для любителів катання на двоколісному транспорті.

Щодо матеріалів тут все без змін: інструменти зі шведської марки Sandvik 12C27 та руківʼя з композитними накладками G10. Проте виробник знайшов спосіб внести трохи різноманітності в асортимент. Ніж випускається в трьох варіантах, що відрізняються кольором руківʼїв і дозволяють підібрати відповідний інструмент на основі не тільки його функціоналу, а й зовнішнього вигляду.

Кількість функцій

17

Довжина відкритого ножа

197 мм

Матеріал інструментів

Sandvik 12C27

Довжина закритого ножа

114 мм

Матеріал руківʼя

G10

Вага

195 г

Ruike Trekker LD41 – кишеньковий помічник з нескінченними можливостями

Справжня зірка серед багатофункціональних інструментів Ruike, ніж LD41, може похвалитися одним з найбільших наборів функцій, що перетворює його на надійного помічника на всі випадки життя.

Потрібне якісне різання? На вибір є клинок із прямим лезом, гострий скальпель та стропоріз. Часто працюєте з дротом чи волосінням? Вам стануть в пригоді пара плоскогубців, кусачки, ножиці, спецінструменти для зняття ізоляції та закручування дроту.

В конструкції також є такі елементи як відкривачка для пляшок, штопор, три різні викрутки, отвір для швидкого просування нитки, шило, пінцет, склобій та ключ для велосипедних спиць. Усього 22 функції, якщо враховувати доповнення у вигляді кліпси та кільця на ключі.

Всі елементи зручно розміщені в чотири ряди та виконані зі сталі, загартованої до 58-59 HRC для протистояння зношуванню. Безпека та ергономіка забезпечуються завдяки двом факторам: запірним механізмам liner lock та slip joint, що не дають елементам закритися в непередбачуваний момент під час використання, а також за допомогою накладок G10 з текстурованою поверхнею, які виключають ковзання руківʼя в долоні.

Кількість функцій

22

Довжина відкритого ножа

199 мм

Матеріал інструментів

Sandvik 12C27

Довжина закритого ножа

114 мм

Матеріал руківʼя

G10

Вага

231 г

Весь асортимент багатопредметних ножів компанії Ruike доступний для ознайомлення в онлайн-магазині офіційного дистриб'ютора інструментів бренду Ruike Україна .

Товари новини

Написати коментар