Ніж на подарунок від Ruike

Якщо шукаєте по-справжньому «мужній» і цінний подарунок, то варто придивитися до ножів. Сьогодні ми зробимо невеликий огляд найбільш підхожих варіантів для подарунка. Користуючись подарованим ножем, власник буде кожен раз згадувати про вас. Це дійсно цінна і потрібна річ.

Критерії вибору

Підібрати ніж на подарунок не так просто. Необхідно дивитися на:

  • якість матеріалів;
  • дизайн;
  • ергономічність;
  • функціональність.

Бажано, щоб модель відповідала інтересам людини, її способу життя. Наприклад, в якості EDC-ножа більше підійде складаний інструмент, любителю щось лагодити, подорожувати, рибалити — багатофункціональний мультитул, а брутальні чоловіки і виживальники оцінять фіксовані клинки або взагалі мачете.

Що стосується розглянутого бренду, можна не робити вибірку за якістю. Компанія використовує для виготовлення клинків високоякісну сталь 14C28N від шведського виробника Sandvik. Ножеманам вона добре знайома. Цінується за відмінний хімічний склад, здатна протистояти корозійним процесам, довго тримає заточування, тверда і зносостійка. Сталь проходить кріогенну обробку, що поліпшує її характеристики. Твердість клинків становить 57-60 HRC.

Для створення руківʼя використовується легкий, практичний, водостійкий композитний матеріал G10 або сталь 420. У обох є свої переваги. Наприклад, склопластик дає більше свободи дизайнерам, дозволяючи надавати йому найрізноманітніші форми, кольори, перфорувати для кращого утримання. Метал виглядає більш брутально, він не зношується, але є важчим і більш складним для обробки. Комусь така вага (відчуття ваги ножа в руці) навіть більше подобається.

Враховуючи, що ножі Ruike розробляли справжні майстри, можемо покластися на них щодо якості та робити вибір стосовно дизайну, практичності, функціоналу.

Геометрія клинка й оригінальний дизайн

Особливу увагу варто приділити оригінальним формам клинка бренду і зовнішньому дизайну руківʼя. Саме такі унікальні моделі стануть особливим, яскравим і приємним подарунком. Погляньте, наприклад, на стрімкий, стильний тактичний танто Р138. Виглядає агресивно і відразу додає упевненість у собі. Має додаткову фіксацію лайнера — дуже надійний і практичний, досить масивний. Вага — 158 грамів, довжина клинка — 9 см, в складеному вигляді досягає 13,1 см.

Обов'язково зверніть увагу і на керамбіт майстрів — P881-B1. Клинок — 76 см, Вага — 134 грами. Вельми ефектна модифікація, хоча і не така зручна, як наближений до нього P851-B. Останній за вагою досягає 160 грамів, а по довжині леза — майже 9 см, більше функціональний (робоча область леза більше), але не такий «яскравий» і помітний. Вибір між ними залежить від того, чому віддати перевагу: функціоналу або оригінальності.

Модель Р155 (145 грамів) — ще один варіант для ефектного подарунка. Клинок — 9 см. Виглядає небезпечно і красиво. Практичний, ергономічний, добре лежить у руці, має додатковий фіксатор леза. Лезо піднятої форми збільшує дотичну для різу: різальна крайка легко розрізає матеріали.

Серед популярних ножів поєднує функціональність і красу Fang P105. При довжині клинка — 9,16 см, важить 147 грамів.

Стриманий, але розкішний P875-SZ (140 грамів) має сталеве руківʼя з витонченим гравіюванням. Гарний для міста і природи.

Перейдемо до більш стриманих, лаконічних форм.

P108-SF (130 грамів) відмінно показує себе в природних і міських умовах.

Танто P127-CB з карбоновим руків'ям (G10 зроблена під карбон) при 112 грамах має клинок 9,1 см — новинка минулого року. Підійде для EDC набору.

Завершимо наш огляд простим зручним P865-B — ідеальний варіант елегантного ножа «під костюм», а також EDC-ножа. Мінімалістичний, але довговічний і впорається з величезним числом завдань. При клинку 9,1 см, вага складає всього 70 грамів — надлегкий.

Написати коментар