Складаний ніж Ruike P875 SZ – стильний EDC-клинок для справжніх естетів

Складаний ніж Ruike P875 SZ - досить нова модель в асортименті бренду, яка побачила світ на початку 2020 року. Візуально модель практично Міліметр в міліметр повторює обриси іншого ножа компанії-Ruike m875 TZ, який можна вважати одним з бестселерів серед клинків для повсякденного використання. Однак під час релізу ціна моделі M875 для багатьох виявилася занадто високою, незважаючи на преміум матеріали в складі, в результаті чого слідом був випущений ніж Ruike P875 SZ c більш низьким цінником, але своїми унікальними особливостями.

Ruike P875 SZ Ruike P875 SZ

Клинок ножа Ruike P875 SZ

Найчастіше оновлені версії вже стали хітами ножів мають поліпшені матеріали і конструкції, які підвищують базові характеристики старого вироби. Але у випадку з ножем Ruike P875 SZ ситуація зворотна-за основу були взяті матеріали не такої високої якості, з яких був вичавлений максимум можливостей. Особливо це стосується леза моделі.

Клинок ножа виготовлений зі сталі Sandvik 14C28N шведського виробництва, яка широко використовується при виробництві інструментів різного типу. Її особливість-збалансований склад, який наділяє матеріал високою твердістю, гостротою і стійкістю до появи іржі.

Повний склад стали виглядає наступним чином:

Cr
C
Mo
N
P
Так
S

14%

0.62%

0.55%

0.08%

0.03%

0.25%

0.015%

  • Хром (Cr) - головний елемент у складі будь-якої нержавіючої сталі. У марці Sandvik 14C28N він міститься в особливо великій кількості, за рахунок чого сталь набуває міцність, зносостійкість і несприйнятливість до утворення корозійного нальоту.
  • Вуглець (C) відповідає за твердість матеріалу – чим більше його зміст, тим вище показник твердості і гострота ріжучої кромки. Дана марка сталі має оптимальний показник твердості, який коливається в межах 58-60 HRC.
  • Молібден (Mo) знижує ламкість сталі і підвищує її стійкість до впливу екстремальних температур.
  • Кремній (Si) додатково збільшує міцність і зводить до мінімуму ймовірність появи відколів при тривалій експлуатації інструменту.
  • Азот (N) примножує позитивні характеристики хрому, роблячи сталь більш податливою при загартуванню і покращуючи її стійкість до появи іржі.

Однак при покупці потрібно мати на увазі, що складаний ніж Ruike P875 SZ не відноситься до типу туристичних, навіть якщо сталь клинка здатна витримувати високі навантаження. Це обумовлено тим, що при роботі з особливо твердими матеріалами гострота леза досить швидко знижується, вимагаючи постійного доведення за допомогою точильних каменів. Тому дана модель-це перш за все EDC-клинок для вирішення звичайних завдань, коли потрібно щось нарізати або наколоти.

Рукоять ножа Ruike P875 SZ

Різьблена рукоять ножа, на якій вигравірувана гілка жимолості, – це перша деталь, яка відразу впадає в очі. У багатьох вона викликає змішані почуття: з одного боку вона виглядає досить стильно і незвично, з іншого – вона може здатися занадто химерною. У будь – якому випадку не можна заперечувати велику увагу до деталей, з яким бренд поставився при виготовленні даної моделі, а зовнішній вигляд виробу-це виключно справа смаку.

Матеріал рукояті-хромована сталь 420 з маленькою накладкою з склотекстоліти G10. Додаткові накладки на інструменті відсутні, що обумовлено його призначенням: дана модель – класичний ніж на кожен день, а не туристичний клинок, де потрібна наявність протиковзких накладок для поліпшеного хвата.

У конструкцію моделі входять осьові підшипники і замок Frame-Lock зі сталевою пластиною, яка надійно підпирає клинок у відкритому положенні. Також ніж оснащений фіксатором Beta Plus.

Для кріплення на одязі або сумці в складаному ножі Ruike P875 SZ передбачена знімна кліпса, на якій вигравірувано назву бренду. Потрібно мати на увазі, що в рукояті немає отвору для темляка, оскільки він не вписався б в загальну естетику вироби.

Де купити складаний ніж Ruike P875 SZ?

Ніж Ruike P875 SZ підійде для використання в міських умовах або під час пікніка – він без проблем справляється з базовими завданнями і особливо сподобається любителям інструментів з незвичайним дизайном. Купити складаний ніж Ruike можна в нашому інтернет-магазині з офіційною гарантією від виробника, яка становить 5 років.

Ruike P875 SZ
Матеріал леза

сталь Sandvik 14C28N

Твердість

58-60 HRC

Тип заточування

прямий

Форма леза

Точка скидання

Тип замка

Рамка-Замок

Матеріал рукояті

сталь 420

Довжина леза

89 мм

Загальна довжина

208 мм

Вага

140 г

Щоб ознайомитися з нюансами конструкції моделі, а також побачити клинок в дії при роботі з різними матеріалами, дивіться відео на YouTube-каналі Gadgets for EDC.

Товари новини

Написати коментар