У 2020-й рік з новинками від Ruike

Компанія Ruike понад двадцять років успішно випускає ножову продукцію. Спочатку фірма займалася розробкою і дизайном виробів для інших брендів. А з часом почала створювати і власні ножі. У 2016 році перші моделі під брендом Ruike побачили світ. Накопичений за роки праці досвід інженерів застосували на максимум. В результаті фірмові продукти вийшли якісними, надійними та оригінальними.

До нині асортимент ножів містить всього кілька десятків моделей. Проте, зроблені ці нечисленні інструменти на совість. Кожен ніж являє собою результат максимального докладання зусиль, ресурсів і таланту.

2020 рік приніс ножеманам відразу кілька свіжих ножів Ruike. Кожна з моделей заслуговує окремої розповіді. Нові вироби вже готуються зайняти місце в арсеналі зручних, якісних і практичних EDC-інструментів.

Ruike P127-B

Новинка Ruike P127-B підходить для носіння кожен день. Цей екземпляр належить до лінійки «P», представленої виключно складаними ножами. Модель стане вам в пригоді в різних ситуаціях. Можете використовувати її в домашньому побуті, а також брати з собою на вилазку, в туристичний похід, на полювання. Зручний клинок форми «танто» відмінно справляється з наколюванням твердих або щільних видів матеріалів.

Лезо у новинки виконано з високоміцної сталі марки Sandvik 14C28N. Твердість сплаву становить 58-60 одиниць за шкалою Роквелла. Довжина клинка налічує не менше 91 міліметра. Збалансований хімічний склад сталі дарує ножу необхідні користувальницькі якості. Руківʼя ножа виконане зі склотекстоліту G10 (спейсер і накладки), а також із застосуванням сталі марки 420 (лайнери).

Такі компоненти в складі роблять цей інструмент захищеним від пошкоджень, надають йому стійкість до корозії і високим температурам. Для зручності і безпеки у моделі є замок Liner lock. Він додатково забезпечується спеціальним механізмом, іменованим ThumbUp Safety Lock.

Ніж підходить для задоволення туристичних потреб. Але вдома у побуті він також може стати вдалим помічником. Для комфортного носіння виріб оснащено кліпсою з металу. Вона дає можливість закріпити ніж на поясі, на кишені, прикріпити до рюкзака.

Ruike P127-CB

Цей ніж практично нічим не відрізняється від моделі, описаної вище. За винятком забарвлення руківʼя. У виробу P127-CB руківʼя має колір «карбон». А в іншому це, по суті, той же самий екземпляр. У ножі накладки з G10 прикрашені тонким шаром з вуглецевого полімеру. Тут у складі присутня така ж сама сталь марки Sandvik 14C28N товщиною в 3,1 міліметра. Сплав загартований до 60 одиниць за шкалою Роквелла. Цей показник вважається досить-таки високим для інструментів такого типу. Більш високі значення твердості ножа зазвичай небажані. Вочевидь, чим клинок твердіше, тим рідше його треба заточувати. Туристичні моделі ножів зазвичай не вимагають особливо твердої сталі. Важливіше, щоб вони ефективно протистояли корозії, добре переносили бічні і ударні навантаження.

На продукцію фірма Ruike дає офіційну гарантію п'ять років. Протягом цього часу ви можете абсолютно безплатно відремонтувати свій ніж. Щобільше , після закінчення гарантійного періоду ви, як і раніше, можете звернутися до виробника для обслуговування та ремонту.

Ruike P661-B

Ще один EDC-нік для потреб активних людей. Компактна складана модель з лезом форми normal blade. Клинок типу normal blade вважається найбільш універсальним. Моделі з такими клинками прекрасно і ріжуть, і завдають колючі удари. Всілякі види робіт можуть бути виконані під час використання цього практичного леза. Сталь, яка тут застосована, це звична Sandvik 14C28N. Нержавіючий металевий сплав, під час виготовлення пройшов кріогенну обробку . Маючи в своєму складі такий матеріал, ніж спроможний довго тримати заточування. Твердість виробу не менше 58 одиниць по Роквеллу.

Руківʼя екземпляра зроблене зі склотекстоліту G10. Стійкий до дії вологи, високих температур, досить міцний і довговічний. Також перевага матеріалу G10 в тому, що він легко забарвлюється . Це дає можливість розробляти найрізноманітніші варіанти дизайнерського оформлення. Також в складі руківʼя є сталь марки 420. Вона формує лайнери. Осьове кріплення доповнюється бронзовими шайбами.

В ножі P661-B повна довжина леза досягає 74 міліметри. Клинок витягується за допомогою шпеньків, в моделі передбачений замок Liner-Lock. Такий ножовий механізм по суті є модифікацією замку Frame-lock. В його конструкції лезо замикається пластиною-лайнером, яка впирається у п'яту клинка в момент відкриття. Задля складання виробу пластина зсувається в сторону, протилежну клинку. Отакий механізм гарантує зручність і безпеку застосування.

Повна довжина моделі становить близько 170 міліметрів, товщина клинка — 3,1 міліметра . Важить виріб 66 грамів. Задля надійного транспортування в новинці передбачена кліпса. З її допомогою ви можете закріпити ніж на поясі, зафіксувати на кишені або причепити до рюкзака. Продумана конструкція в поєднанні з ергономікою і мініатюрними розмірами дає перевагу для використання в якості EDC-ника. Дуже ефективний ніж в туристичній діяльності, на полюванні, риболовлі. Універсальність моделі дозволяє застосовувати її в багатьох ситуаціях на практиці.

Ruike P662-B

Ніж являє собою фактично репліку попередньої розглянутої моделі. Ніж відрізняється від неї формою леза. У новинки P662-B лезо належить до типу wharncliffe, що особливо часто зустрічається серед професійних ножів. Тип wharncliffe — це стандартний клинок з прямим обухом в перевернутому вигляді. Він адаптований для точного контрольовану різу . Разом з тим такий клинок незручний для проколювання предметів. Однак він успішно справляється із зіскоблюванням і різом. Ергономічне руків'я зі склотекстоліту G10 має вигини, щоб можна було зручно утримувати інструмент. До того ж матеріал G10 дає ножу необхідну стійкість до зносу, міцність і вологостійкість. G10 запросто забарвлюється і легко переносить вплив високої температури. До складу руківʼя також включена сталь марки 420. Зміст вуглецю в ній невеликий, проте досить багато марганцю і хрому. При цьому вона чудово протистоїть корозії, також недорога.

Клинок ножа витягується за допомогою шпеньків, довжина його становить 74 міліметри. Фіксація леза у ножа відбувається за допомогою замка Liner-Lock. Осьове кріплення доповнюється бронзовими шайбами. Твердість досягає значення у 58-60 одиниць Роквелла.

Подібно до ножа моделі P661-B, цей екземпляр підходить для EDC-носіння. Перш за все, він може бути цікавим туристам, мандрівникам. При цьому форма леза вказує на його більш спеціалізоване призначення.

Ruike P843-B

Складана модель з лезом форми clip-point найбільше підходить для мисливської діяльності. Цей тип леза характеризується наявністю скоса на обуху, що наближає вістря до лінії прикладання сили. Особливо ефективний під час зняття шкури й оброблення м'яса. Така специфіка ножа розрахована на його епізодичне, а не постійне застосування. Модель P843-B — це не тільки зручний мисливський ніж, вона також не буде зайвою в побуті. В основі клинка — сталь марки 12С27. Це шведська сталь, що володіє високою стійкістю до іржі. Її особливість полягає в ідеально підібраному поєднанні хімічних компонентів. Хромована сталь пройшла кріогенну обробку. Поєднання вуглецю і хрому забезпечує виробу найважливіші користувацькі властивості, включаючи стійкість до зносу і захист від іржі.

Руківʼя новинки зроблене із застосуванням склотекстоліта G10. На поверхні руківʼя по боках є незначні поглиблення, що надають рельєфність. Руківʼя жорстке, зручне в утриманні. Щільно лягає в долоню, виріб не ковзає, не зміщується. Він легко працює. Руківʼя містить ще й нержавіючу сталь 420.

Безпечність експлуатації новинки забезпечується коштом механізму типу Liner lock. Цей механізм запобігає випадковому закриттю клинка, крім того, допомагає швидко розкривати-закривати модель. Кульковальник надає міцності, стійкості до зносу, а також гарантує довгий термін роботи. В основі кульковальника — хромований металевий сплав, з великим вмістом вуглецю.

Ніж має гарну механіку. При закритті клинка він розташовується всередині лайнерів чітко по центру. Металева кліпса виробу дозволяє надійно прикріпити його, наприклад, на кишеню джинсових штанів. Ніж надійно фіксується, і ви можете завжди тримати його під рукою. Він дуже ефективний для EDC-носіння.

Загальна довжина інструмента становить 20,8 сантиметра , довжина леза досягає 9 сантиметрів. Важить цей інструмент 145 грамів. Твердість становить приблизно 58-60 HRC.

Ruike P843-W

Зробимо огляд на ще одну свіжу пропозицію від Ruike. Модель P843-W має такі ж характеристики, що і P843-B, з тією різницею, що у цього вироби руківʼя бежевого кольору. G10, що входить до складу руківʼя, легко забарвлюватися. Це дозволяє експериментувати з дизайнерським оформлення. В іншому новинка володіє однаковими властивостями. Міцна, компактна, розрахована на EDC-носіння. Стійка до впливу корозії, зручна, ергономічна. Ножі з клинком clip-point особливу популярність здобули в Сполучених Штатах. У моделей такого різновиду більш вузьке лезо. Вістря, як і у drop-point, розташоване близько до осі докладання зусиль, але воно більш тонке, шилоподібне. Скіс обуха також може бути заточений. Це чудовий варіант для полювання, який, втім, може стати гарним помічником в побуті.

Мисливський ніж має продуману конструкцію, акуратно і точно зібраний. Він легко фліпує, щільно лягає в долоню, має незначні параметри. При будь-якому захопленні зручність гарантовано. Новинка, безумовно, заслуговує того, щоб увійти в туристське спорядження. Вибір темної версії або світлої — право споживача.

Ruike P851-B

Компактний складаний ніж для тактичного використання. До складу увійшла високоякісна сталь марки 14C28N, а також вже звичний склотекстоліт G10. Також тут є ще й сплав металів 420. Складові матеріали роблять виріб якісним, що необхідно для використання в туристській діяльності. Ніж міцний, з твердістю приблизно 58-60 одиниць Роквелла, стійкий до впливу корозії, механічних пошкоджень. Клинок без проблем піддається переточуванню, крім того, добре зберігається його різальна крайка. Форма леза P851-B — tanto. Прийнято цей різновид вважати витком розвитку японських ножів. Однак , насправді цей тип був розроблений в Америці відносно недавно. Клинок ефективний для деяких різальних операцій, але кут вістря неприйнятний для нарізування. Найкраще ніж проявить себе під час проколювання твердих або щільних видів матеріалів.

Призначення новинки — тактичне, застосовувати в туризмі можна, але при цьому маючи на увазі вузьку спеціалізацію ножа. Зручне руківʼя при будь-якому захопленні щільно лягає в долоню. Легка шорсткість обумовлена наявністю G10, сприяє більш надійному утриманню в руці. Модель не буде ковзати, зміщуватися під час використання. Фліпує легко і витончено.

Виріб забезпечено замком різновиду Liner lock. Захист від випадкового відкриття або закриття клинка.

Довжина цього інструмента становить 20,6 сантиметра, довжина леза — 8,9 сантиметра. Важить 160 грамів, товщина клинка — 3,5 міліметри. Є отвір для темляка. Також є металева кліпса. За її допомогою ви можете закріпити модель на кишені, на поясі, або зафіксувати її, наприклад, на рюкзаку. Якісна збірка, гарна механіка, добротні матеріали в складі роблять новинку бажаною для ножеманів. Вона може бути використана в якості EDC-варіанту.

Ruike P881-B1

Цей ніж в першу чергу цікавий тим, що він є дебютним складаним керамбітом виробника Ruike. Стильний, підходить для серйозних механічних навантажень. Має продуману конструкцію. Призначення ножа — тактичне. Любителі ножів-керамбітов оцінять його по достоїнству. До складу моделі входить міцна, стійка до зносу, сталь 14C28N, загартована до 60 одиниць Роквелла.

Руківʼя виконане з надійного матеріалу G10. Його специфіка — в прекрасній міцності, захисту від впливу води та стійкості до пошкодження. Це довговічний матеріал, завдяки наявності таких цінних якостей його часто використовують при створенні ножової продукції. Також у складі руківʼя — сталь марки 420, захищена від іржі. Ніж P881-B1 оснащений замком типу Liner lock. Безпека і простота. Зручне заднє кільце, яким забезпечена модель, не тільки гарантує міцне захоплення й утримання, але також дає багато можливостей для ударів і захисту.

Звичайно, як і в інших виробах, тут передбачена кліпса, щоб ви могли надійно закріпити ніж на поясі, на кишені. Він практичний, підійде для EDC-носіння.

Загальна довжина моделі становить 20,2 сантиметра , довжина її леза — 7,6 сантиметра. Важить інструмент 134 грами. Товщина клинка — 3,5 міліметри.

Ruike 881-W

Це той же керамбіт, тільки в темно-бежевому відтінку. Виглядає настільки ж презентабельно, зручне руківʼя і кільце для надійного захоплення. Збігається за характеристиками з моделлю P881-B1. Призначення ножа P881-W — тактичне. Користувачі, які вже встигли оцінити новинку, особливу увагу звертають на її конструкцію і ергономіку. Крім того, виріб вражає своїм зовнішнім виглядом. При тактичному використанні кільце має вирішальне значення. Вибити зброю з рук практично неможливо, при цьому, воно не вислизне випадково навіть від сильного удару.

Використання моделі в побутовому відношенні утруднено. Можна застосовувати її, задіюючи для цього 3-сантиметрову робочу зону леза. А конкретніше — останню вигнуту ділянку. Втім, треба мати на увазі, що все-таки ніж спеціалізований, тому область застосування серйозно обмежена. Виріб цікавий зовні, він поповнить вашу колекцію і буде там займати гідне місце.

Можна застосовувати новинку для туризму та активного відпочинку. Звичайно, вона не універсальна і не так часто може бути корисна своєму власнику. Проте, в якихось завданнях цей ніж вельми ефективний. А вже його компактність і зовнішнє оформлення — плюси, які незаперечні.

Висновок

Почніть 2020-й з покупки шикарних, недорогих і практичних інструментів. Продукція Ruike — саме те, що потрібно активним людям, які бажають мати при собі якісний EDC-нік. Моделі, якими фірма тішить покупців, знаходять своє застосування практично в будь-яких ситуаціях. Компанія-виробник прагне забезпечити споживача надійними виробами. Вона виробляє ножі з різною конструкцією, формою, і різного призначення.

Моделі характеризуються підвищеною міцністю, стилем, акуратністю, малою вагою. Їх механіка на висоті, вони стійкі до впливу зовнішнього середовища. Продумані і зовні, і внутрішньо. Відмінно адаптовані під використання в різних ситуаціях. Ruike добре орієнтується в темі бажань і переваг своїх покупців. Зручні EDC-ножі не втрачають популярності.

Написати коментар